"Hyr en pappa": För 30 dollar i timmen hjälper han ensamstående mammor genom att ta hand om deras barn

av sofia

02 December 2022

"Hyr en pappa": För 30 dollar i timmen hjälper han ensamstående mammor genom att ta hand om deras barn
Advertisement

Livet för en ensamstående förälder är inte alls lätt med tanke på alla åtaganden och svårigheter som oupphörligt upprepas varje dag: jobb, matinköp, skola osv. Det är inte alla ensamstående mammor som har turen att kunna räkna med morföräldrar eller släktingars närvaro, men en sak som är säker är att varken de eller deras barn kan räkna med stöd från en mansfigur i form av en partner och en pappa. Tänk om det fanns en betaltjänst som gjorde att du kunde "hyra" en pappa? Jake James från New South Wales i Australien erbjuder denna möjlighet som kan vara ett användbart stöd för ensamstående mammor och en referenspunkt för de barn som saknar sin pappa väldigt mycket.

via Facebook / Jake James

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

För 30 dollar i timmen erbjuder Jake att fylla rollen som familjefar såväl som partner för ensamstående mammor som bara letar efter praktiskt stöd i deras vardagliga liv. När Jake lade ut annonsen på Facebook för att erbjuda sin tjänst, trodde många att det var ett skämt, till och med ett ganska roligt sådant, medan vissa mammor tog erbjudandet på allvar och tyckte att det var lockande. En person som kan hjälpa till i de svåraste och mest krävande stunderna på dagen är ju ingen dålig sak: att byta barnens blöjor eller hämta dem från skolan, handla etc...kort sagt att ha en partner att dela alla äktenskapliga åtaganden med.

Det är en tjänst som även och kanske framför allt riktar sig till barn: Jake förklarar faktiskt att han kommer att gå ut med dem, lära dem värdefulla livsläxor, lämna dem på dagis och sedan hämta dem och även delta vid deras sportevenemang, precis som en "riktig" pappa.

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

För vissa tjänster, som fester och familjeevenemang, samt selfies och bilder tillkommer extra kostnader. I själva verket, bland dessa tjänster finns till och med en förändring av status på Facebook, om du vill försöka göra ett ex svartsjukt genom att låtsas ha en pojkvän eller en älskare. En del kvinnor log när de läste detta erbjudande och ansåg att det var absurt och roligt samtidigt, medan andra på allvar utvärderade erbjudandet eller i alla fall berömde Jakes initiativ gentemot barn.

Det rådde dock ingen brist på kritik från andra föräldrar: vad händer när en mamma inte kan betala för att ha Jake i en vecka? Det skulle i så fall vara ännu ett lidande för ett barn som redan lider av sin pappas frånvaro.

Vad tycker du om saken?

Advertisement