En barnvakt tar sin examen som 51-åring: "Efter mycket hårt jobb lyckades jag äntligen förverkliga min dröm"

av sofia

18 December 2022

En barnvakt tar sin examen som 51-åring: "Efter mycket hårt jobb lyckades jag äntligen förverkliga min dröm"
Advertisement

Barnskötarearbete kan ibland vara ett tufft arbete, men det är ett jobb som betalar räkningarna och som oftast inte kräver en högre utbildning. Men för Lyn Thomas, som har varit barnskötare i över 30 år, har det alltid varit hennes dröm att skaffa en högre utbildning, oavsett vilket jobb hon har. Det var därför hon inte gav upp och bestämde sig för att återgå till sina böcker så fort hon hittade en lämplig period för att göra det: vid 45-års ålder valde hon att studera för att ta ett examensbevis, med sikte på inskrivning till universitetet och efterföljande examen.

via Bmcc

Advertisement

Hon är nu den stolta ägaren av en examen i folkhälsa från Borough of Manhattan Community College. När Lyn Thomas var 18 flyttade hon från den karibiska ön Grenada till New York för att vara med sin mamma. Så småningom fick hon arbete som barnskötare och hushållerska. Vid 26 år födde hon sin dotter och under årtiondena fick hon uppleva splittringen av två äktenskap.

Kvinnan hade drömt om att slutföra sina studier i flera årtionden, men livets svårigheter bromsade hennes prestationer. Trots motgångarna gav Lyn inte upp: vid 48-års ålder tog hon sin gymnasieexamen och efter att ha skrivit in sig på folkhälsofakulteten fick hon sin eftertraktade universitetsexamen vid 52-års ålder. Trots att hon är äldre än den genomsnittliga collegestudenten har Lyn precis börjat. Hon planerar att fortsätta sin utbildning vid Hunter College, i hopp om att uppnå det ultimata målet att ge sitt samhälle tillgång till bättre hälsovård och hälsosamma matalternativ.

Advertisement

Slutligen har Thomas några kloka råd till alla de vuxna människor som tror att de är okvalificerade eller för gamla för att gå på college. "Man är aldrig för gammal för att ta examen från gymnasiet eller gå på college. När jag fick antagningsbeskedet var jag nervös och rädd", kommenterade hon.

Hon hade det svårt i början och funderade på att hoppa av efter första terminen. Men sedan träffade hon professor Vanessa Rozzelle flera gånger och allt förändrades efter det: "Jag kan inte finna ord för min tacksamhet när jag säger hur fantastisk professor Rozzelle är, hon uppmuntrade mig hela vägen", kommenterade Thomas.

Och vi kan bara gratulera henne för att hon lyckades förverkliga sin största dröm.

Advertisement