x
Hon jobbar som vaktmästare i en skola,…
En pappa skämmer ut sin dotter på restaurangen: Hon blir hemskickad från kontoret för att hennes klädsel

Hon jobbar som vaktmästare i en skola, några år senare blir hon den mest omtyckta läraren på skolan

14 November 2022 • Av sofia
648
Advertisement

Det är inte alltid möjligt att förverkliga sina drömmar, men man bör inte tappa hoppet för det, för med rätt tålamod, uthållighet, engagemang och hängivenhet är allt möjligt. Detta bevisas mycket väl av Wanda Smith, en kvinna som bor i Texas i USA, som alltid har drömt om att bli lärare i grundskolan, men som efter examen var tvungen att lägga sin livsplan åt sidan för att ta hand om sin mamma samt försörja sina systrar och tre barn.

via: Today

I nio år gick Wanda kvällskurser, tog hand om sina tre barn samtidigt och riskerade att hoppa av skolan flera gånger för att också ta hand om sin mamma och sina systrar i svårighet. För att försörja sin familj arbetade Wanda 24 timmar om dygnet som skolbussvakt och vaktmästare på Brenham Independent School District i sin hemstad. Hon klev upp klockan 06.00 för att jobba som bussvakt, kom hem för att ta hand om sina barn och mamma och jobbade sedan som vaktmästare från 15.00 till 23.00.

"Ibland kunde jag inte sova. Jag stannade aldrig upp för att räkna arbetstimmarna, jag gjorde det bara för att det måste göras", sa hon. Efter år av att ha uppoffrat sina drömmar för andras skull bestämde sig Wanda äntligen för att det var hennes tur. Hon skrev in sig på en lokal högskola där hon tog sitt diplom. Dessutom tog hon en kandidatexamen från Sam Houston State University 2010, vilket gjorde henne till en certifierad lärare. "Jag skulle aldrig ha klarat det utan stödet från min man och mina tre vackra barn", sa kvinnan tacksamt.

Wanda återvände sedan till Brenham Elementary School som lärare i första klass, på samma skola där hon hade arbetat som vaktmästare. "Varje dag, när jag står framför mina elever, vet jag att jag äntligen får uppleva min dröm", säger hon.

"Wanda Smith porträtterar verkligen den amerikanska läraren. Hon är en inspiration för oss alla", säger Kim Rocka, rektor på Brenham Elementary School.

Vi vill bara säga ett stort grattis till denna fantastiska kvinna, som kämpade till slutet för att förverkliga sin dröm. Starkt kämpat!

 

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack