"Jag sa åt min son att sluta dela sin lunch med sin bästa vän och hans mamma blev vansinnig"

av sofia

13 December 2022

"Jag sa åt min son att sluta dela sin lunch med sin bästa vän och hans mamma blev vansinnig"
Advertisement

När du skickar dina barn till skolan är det lätt att bli fäst vid derasvänner också: trots allt är de i samma ålder och det är alltid trevligt att se barn knyta an och dela sina erfarenheter med andra. Men i vilken utsträckning är det rätt att oroa sig för sina barns vänner också?

Detta är frågan som en ung mamma ställde nyligen, som hade börjat förbereda lunch för sin son och hans bästa vän i nöd, tills hon tvingades fatta ett drastiskt beslut av ekonomiska skäl, vilket utlöste ett bråk med pojkens mamma.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min son Gregory är 13 år. Han har precis börjat åttonde klass. Hans kompis Peter och han har varit vänner sedan grundskolan. Förra året märkte jag att Gregory var hungrig varje dag efter skolan. Han kom hem och åt alltid något. Jag tänkte att han bara var en 12-åring och släppte det" förklarar kvinnan. "Men det var något som inte övertygade mig, och även om Gregory inte sa någonting till en början, berättade han till slut att Peter alltid gick till skolan utan mat och att han gav honom en del av sin lunch", fortsätter hon. Så från den dagen började kvinnan förbereda två luncher: en till sin son och en till hans bästa vän.

"Saker och ting är annorlunda i år. Pengarna är knappa av personliga skäl och ärligt talat, med tanke på levnadskostnaderna, har jag bestämt mig för att inte spendera en massa pengar på att försörja någon annans barn. Jag satte Gregory ner och sa till honom att jag skulle förbereda en lunch bara för honom. Jag var extremt tydlig: dela den inte med någon, inte ens Peter," förklarade mamman.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Gregory följde mina instruktioner, tills jag en dag förra veckan fick ett samtal från Peters mamma. Hon var rasande över att jag hade uteslutit Peter utan att säga något. Jag frågade henne sedan när det var mitt ansvar att mata hennes son och hon svarade att om hon visste att jag inte skulle skicka Gregory till skolan med "för mycket mat" så skulle hon sköta det själv Jag frågade henne om hon kom ihåg varför jag började skicka honom till skolan med två luncher och hon lade på luren i örat på mig. Hanterade jag situationen fel?” frågade kvinnan.

Webben höll inte helt med henne och menade att hon gjorde fel när hon inte rapporterade den svåra situationen för sin sons bästa vän till skolan: "Jag tror att du har rätt till ungefär 50%. Det är förståeligt att du inte kan ta på dig bördan att mata Peter. Men du pratar inte om att ha kontaktat någon på skolan för att berätta om situationen. Det finns människor som hanterar den här typen av situationer" kommenterade en användare.

Vad tycker du om saken?

Advertisement