Hon bokar bord flera månader i förväg, men restaurangen håller inte hennes plats så hon hämnas på ett mycket kreativt sätt

av sofia

07 April 2023

Hon bokar bord flera månader i förväg, men restaurangen håller inte hennes plats så hon hämnas på ett mycket kreativt sätt
Advertisement

Det främsta skälet till att boka bord på en restaurang är att man vill ha en säker plats att sitta på när man kommer dit, och på så sätt slippa vänta om platsen är full. Men trots detta respekteras inte alltid en bokning, vilket framgår av erfarenheten av en ung kvinna som hade bokat bord för 10 personer flera månader innan, för att fira sina svärföräldrars födelsedagar.

När de kom fram upptäckte de att bordet stod utanför restaurangen och med tanke på att det regnade sa personalen att de inte hade fler sittplatser. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Ägaren till stället informerade oss om att eftersom det regnade och vårt bord stod utomhus var det inte möjligt att ge oss de platserna. Jag förklarade lugnt för dem att jag hade bokat flera månader innan, varit där i två timmar och inte fått veta att min bokning var för ett utomhus- eller regn-benäget bord. Jag förklarade att det var för en 60- och 64-årsfest. Jag frågade om de kunde dela oss mellan borden och de fortsatte med att säga att det inte fanns något de kunde göra och att det inte var deras fel eftersom de kunde inte kontrollera väderförhållandena" sa hon.

När den unga kvinnan hörde de orden blev hon upprörd och sa: "Du kunde isåfall ha undvikit att boka bord för ett stort sällskap om du inte kunde garantera oss de platserna", men även då ryckte ägaren bara på axlarna. Eftersom det var lördag klockan 18.00 kunde familjen inte hitta någon annanstans att äta, så den unga kvinnan handlade i mataffären och lagade middag hemma hos henne.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Följande dag skrev hon ett mejl till chefen för att fråga om det fanns något de kunde göra eftersom deras upplevelse hade varit så negativ. Den unga kvinnan fick inget svar på en vecka och beslutade sig för att hämnas. Hon skapade flera konton och lämnade tio negativa recensioner med bara en stjärna för den restaurangen, som var ganska ny.

"I recensionerna avrådde jag från att gå till den restaurangen för en stor fest. De hade bokat ett bord som de inte kunde ge mig och hade inte gjort något för att åtgärda situationen. Tack vare mina recensioner förlorade restaurangen två stjärnor i betyget. Jag lämnade en recension för varje person som inte fick en plats", förklarade hon.

Flera dagar efter att ha lagt ut kommentarerna kontaktade restaurangen kvinnan och erbjöd en gratis måltid för henne och alla missnöjda människor, så länge hon tog bort alla negativa recensioner, men hon vägrade. Tycker du att hon gjorde rätt eller överdrev hon?

Advertisement