Han hittar en väska med 135 000 euro i kontanter bredvid en bankomat och tar med den till poliskontoret (+VIDEO)

av sofia

08 April 2023

Han hittar en väska med 135 000 euro i kontanter bredvid en bankomat och tar med den till poliskontoret (+VIDEO)
Advertisement

Det sägs att "pengar inte kan köpa lycka" och det är sant, men låt oss erkänna att de kan lösa en hel del problem. Så vad ska man göra när man ramlar på en stor summa pengar som dyker upp från ingenstans? Ett ganska svårt dilemma, speciellt om det finns räkningar eller skulder att betala.

Detta är vad som hände José Nuñez Romaniz, en 19-årig student från New Mexico som helt enkelt hade gått ut för att köpa några strumpor till sin farfar. Han hade försökt fråga i några butiker i sitt område, men hade inte hittat den sorten han ville ha, så han valde att beställa på nätet och var tvungen att betala med kort för att slutföra köpet.

via Nytimes

Advertisement
YouTube - KRQE

YouTube - KRQE

När José kom till sitt bankkontor hittade han en plastpåse på golvet nära bankomaten. Den var genomskinlig och man kunde lätt skymta hela buntar av kontanter. Det var lätt att gissa att det var en stor summa pengar som skulle lösa många problem för vem sm helst som skulle ha hittat dem. "Jag såg alla de pengarna och jag visste inte vad jag skulle göra, det kändes som att jag befann mi i en dröm", kommenterade José.

Advertisement
YouTube - KRQE

YouTube - KRQE

Vem som helst skulle ha funderat på att behålla åtminstone en del av pengarna, men José föklarade att hans första tanke var något helt annat: "Jag såg mig omkring för att förstå situationen, men när jag såg att ingen fanns där tog jag väskan och lämnade in den på den lokala polisstationen. Jag var definitivt förvirrad, men jag funderade aldrig på att behålla pengarna. Det var inte mina pengar." På polisstationen räknade poliserna pengarna och det var totalt 135 000 euro.

Efter en kort undersökning av myndigheterna kom det fram att pengarna lämnats kvar av en ouppmärksam bankanställd som hade som uppgift att ladda bankomaten.

Inför pojkens extrema ärlighet beslutade chefen för den lokala polisen att erbjuda honom ett jobb på avdelningen som ett tecken på tacksamhet och den unge mannen tackade ja: "Mina föräldrar har alltid lärt mig att arbeta. De bästa pengarna är de du gjort dig förtjänt av", kommenterade José. Ett mycket bra exempel på moralisk integritet, ingen tvekan om saken.

Advertisement