Han leker kurragömma med sina vänner och hittas 6 dagar senare i en container i ett annat land

av sofia

14 Februari 2023

Han leker kurragömma med sina vänner och hittas 6 dagar senare i en container i ett annat land
Advertisement

Många av oss har råkat hamna i trubbel när vi lekte med våra vänner som barn. Det finns de som kanske råkade krossa grannens fönster med en boll, de som var för högljudda vid läggdags, den som "siktade fel" medan han kastade en vattenballong, kanske träffade en främling, men historien vi ska berätta slår varenda rekord och fick – lyckligtvis – ett lyckligt slut.

En bangladeshisk pojke lekte kurragömma med en grupp vänner när han plötsligt somnade i en container och av misstag reste i flera dagar till Malaysia, mer än 3 500 kilometer från sitt hem.

via Indiatimes

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Som nyss nämnts lekte Faheem - 15 år gammal - kurragömma med sina vänner i hamnen i Chittagong när han bestämde sig för att gömma sig i en container och omedvetet förblev fast i den. I väntan på att hans vänner skulle hitta honom somnade killen och containern transporterades till ett kommersiellt fartyg som fraktade ytterligare 1 337 containrar som skulle till Malaysia.

Ett otäckt äventyr föddes ur en enkel lek. Pojken förblev inlåst i containern i totalt 6 dagar fram till hans ankomst till den malaysiska hamnen Klang. Under dessa mycket långa timmar hade han ingen tillgång till varken mat eller vatten. Han ropade på hjälp flera gånger, men ingen hörde honom. Väl framme i Malaysia blev hamnpersonalen medvetna om hans närvaro och meddelade myndigheterna, som omedelbart startade en räddningsinsats.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Preliminärundersökningarna avslöjade att pojken gick in i containern, somnade och sedan kom hit", säger Malaysias inrikesminister Datuk Seri Saifuddin Nasution Ismail.

Klangs hamnmyndighet räddade honom från Marshallöarnas fartyg Integra. Tonåringen tog sig ut ur containern på egna ben, men var självklart mycket försvagad och uttorkad. På grund av detta lades han omedelbart på en bår och skickades till ett sjukhus i Kelang. Efter att ha fått ordentlig behandling och återhämtat sig påbörjade myndigheterna genast förberedelserna för att pojken skulle kunna återvända hem till Bangladesh.

En historia som började med en lek, fortsatte på ett farligt sätt, men som lyckligtvis slutade på bästa sätt. Vi är säkra på att han nästa gång kommer att vara mer försiktig med att somna på olämpliga ställen.

Advertisement