Den här kvinnan har bott på gatan under en lång tid, men idag har hon tjänat ihop 1 miljon euro

av sofia

04 April 2023

Den här kvinnan har bott på gatan under en lång tid, men idag har hon tjänat ihop 1 miljon euro
Advertisement

Ibland ställer livet oss inför till synes oöverstigliga hinder. Många problem verkar större än oss, men med hårt arbete och framför allt hopp går det att övervinna allt. Faktum är att de svåraste omständigheterna kan få oss att hitta kreativa lösningar och upptäcka nya möjligheter där det inte verkade finnas några.

Marleide Monteiros historia är verkligen otrolig. Ursprungligen från Itabaiana, Sergipe, Brasilien, har hon levt på gatan i många år och mött många svårigheter och utmaningar under hela sitt liv. Hon gav dock aldrig upp och hade alltid drömmen om att jobba inom livsmedelsbranschen.

via Globo

Advertisement

När Marleide bara var 8 år gammal tog hennes liv en dramatisk vändning, hennes mamma dog och hon och hennes syskon tvingades bo hos mycket fattiga släktingar som slutligen övergav dem och lämnade barnen på gatan, utan någon form av stöd. Marleide berättar att hon inte ville tigga, så med sina syskon hittade hon ett sätt att tjäna pengar på ett anständigt sätt. De började "sälja platser i kö" till INSS, en brasiliansk socialförsäkringsmyndighet: de sov i kön för att först betjänas och sålde sedan sina platser till dem som behövde hjälp.

Trots svårigheterna i deras situation gav Marleide inte upp och fortsatte kämpa för att förbättra sitt och sina syskons liv. Vid 12 års ålder började hon arbeta som medhjälpare på en pizzeria och imponerade på ägarna med sitt engagemang och hårda arbete. Hon fick då möjligheten att göra sin första pizza, vilket banade väg för hennes framtida karriär som framgångsrik kock.

Advertisement

É no conhecimento que existe uma chance de libertação.

Pubblicato da Marleide Monteiro Doces e Salgados su Venerdì 27 gennaio 2023

1997 började Marleide sälja snacks på gatan och hennes liv tog en otrolig vändning. Hon bestämde sig för att fokusera på att sälja med hjälp av portvakter i byggnaderna, en innovativ idé som visade sig vara mycket effektiv. Som hon själv sa, när hon kom till Santos skrev hon sitt namn, "Marleide", med nagellack på en kökshandduk och startade sitt företag på gatan. Hon hade dock inte många kunder och ingen verkade vara alltför intresserad. Det var då hon fick idén att ta hjälp av portvakterna i de omgivande bostadsrätterna: "De var min YouTube och Instagram på den tiden", förklarar hon ironiskt. Från det ögonblicket växte Marleide-företaget enormt.

Tack vare hennes trogna kunders reklam lyckades kvinnan först öppna ett stånd och senare en snacksbutik. Hittills har hon lyckats öppna ett nätverk av fem butiker i huvudpunkterna på São Paulos kust, med en omsättning på cirka 1 miljon euro. Marleides historia visar att det trots svårigheter är möjligt att övervinna motgångar och nå framgång med beslutsamhet och engagemang. Hennes erfarenhet lär oss också att hårt arbete och uthållighet kan leda till fantastiska resultat, även när man utgår från svåra situationer.

Advertisement