"Jag gillar inte att jobba och letar efter någon som kan försörja mig, snälla hjälp mig!"

av sofia

08 Oktober 2022

"Jag gillar inte att jobba och letar efter någon som kan försörja mig, snälla hjälp mig!"
Advertisement

Att följa dina drömmar och kunna förvandla dem till ett yrke är vad vi alla skulle vilja göra. Alla har vi ambitioner och önskningar, men de är inte alltid lätta att uppnå och trots allt måste man jobba för att överleva och försörja sig. Ett faktum som inte går att ignorera, även om det finns människor som inte alls känner sig benägna att arbeta och skulle göra vad som helst för att komma runt detta problem.

På vilket sätt? Alla letar vi efter den perfekta lösningen, men idag vill vi berätta om en tjej som vände sig till människor på nätet och delade sitt problem med miljontals människor. Låt oss kika närmare på hennes historia.

via asadodefasouwu/Tik Tok

Advertisement
asadodefasouwu/Tik Tok

asadodefasouwu/Tik Tok

Användaren Nani unu är en tiktoker som kände ett starkt behov av att vädja till alla sina följare. I ett kort klipp säger tjejen i tårar: "Snälla, det här är en uppmaning till er solidaritet. Jag behöver någon som ger mig stöd. Jag gillar inte att arbeta och jag behöver någon som försörjer mig. Jag är inte född för detta och känner att jag måste göra något annat".

Ett inlägg som har setts av nästan 10 miljoner användare och har fått många kommentarer, varav många dock inte verkar var villiga att erbjuda det mycket efterfrågade stödet. De flesta människor frågar sig faktiskt först och främst om det är ett skämt eller inte, och sedan om det är normalt att en så ung tjej som hon ber om att få stöd, snarare än att fokusera på att jobba och bygga upp sitt liv.

Advertisement
asadodefasouwu/Tik Tok

asadodefasouwu/Tik Tok

Att se henne desperat, i tårar och bli orolig för henne, innan man upptäcker den verkliga orsaken bakom hennes tårar, är något som har gjort många människor upprörda och fått dem att bilda en negativ uppfattning om kvinnan. Det finns å andra sidan även de som har bestämt sig för att driva med henne lite och ta det hela med humor.

"Vi borde öppna en riktig klubb för det här" - skrev en användare och sedan "Snälla, det här är en vädjan till er solidariska människor där ute: Jag gillar inte att jobba och jag behöver en resa till Thailand. Hjälp mig" - och så vidare med andra liknande skämt.

asadodefasouwu/Tik Tok

asadodefasouwu/Tik Tok

Låt oss inse det: många av oss skulle hellre vilja åka på en trevlig resa eller ägna tid åt att göra det vi tycker bäst om, utan att behöva gå upp varje morgon och gå till jobbet, men det är oftast inte ett alternativ. För att leva, för att handla mat och för allt annat, måste du arbeta och tjäna en mängd pengar som täcker dina utgifter. Kanske, trots alla skämt och kritiska kommentarer, är det precis vad de 10 miljoner användarna som sett inlägget har försökt tala om för den här tjejen.

Vad tycker du om saken?

Advertisement