En äldre kvinna fortsätter arbeta för att kunna betala av sitt bolån, men tack vare en insamling får hon 180 000 dollar

sofia

21 November 2022

En äldre kvinna fortsätter arbeta för att kunna betala av sitt bolån, men tack vare en insamling får hon 180 000 dollar
Advertisement

Arbete är en grundläggande del av alla människors liv, eftersom det är det huvudsakliga försörjningsmedlet vi har tillgängligt. Att arbeta är en mycket viktig aspekt av varje människas vardag, som inte bara måste kunna skaffa den mat som behövs för att försörja sig själv och sin familj, utan också betala skatter och räkningar. Bolånet är ofta en av de utgifter som tynger människor mest: man brukar hinna bli gammal innan man lyckas betala av det. Kort sagt, före en viss ålder verkar det fullständigt omöjligt att gå i pension, men det är även sant att när en viss ålder har uppnåtts, skulle det vara tillrådligt för människor att njuta av en välförtjänt vila. Nola är till exempel en äldre kvinna som förvisso förtjänar att gå i pension, men som fortsätter att jobba för att betala av bolånet på sitt hus.

via TikTok / dbon973_

Advertisement
TikTok / dbon973_

TikTok / dbon973_

Nola är en äldre kvinna som har arbetat outtröttligt i många år för en berömd amerikansk detaljhandelskedja, Walmart. En vacker dag filmade Devan Bonagura, känd som @dbon973_ på TikTok, söta Nola under en paus och la ut det klippet på sin profil. I videon såg den gamla kvinnan ledsen och trött ut, vilket var orsaken till att Devan tog sig friheten att publicera den och skrev: "livet borde inte vara så svårt", med hänvisning till att en kvinna som Nola förtjänar en anständig pension och lite vila istället för att behöva jobba vid sin ålder. Killen, som är en anställd på ett mobiltelefonföretag som säljer sina varor inne på Walmart-kontoret, var inte beredd på att den kortfilmen skulle ha startat en otrolig kedja av solidaritet.

Advertisement
Instagram / dbon973

Instagram / dbon973

Devon tänkte instinktivt att den här kvinnan kunde ha varit hans mormor och bestämde sig för att hjälpa henne genom att skapa en insamlingssida på GoFund Me i ett försök att samla in lite pengar för att tillåta henne att arbeta mindre eller gå i pension. Mannen hade satt 10 000 dollar som sin slutliga målbudget, men hans förväntningar överträffades kraftigt inom loppet av 24 timmar. Faktum är att efter bara en dag samlade GoFundMe-sidan in över 100 000 dollar, vilket överträffade hans ursprungliga mål på ett häpnadsväckande sätt.

Devon kontaktades även av Walmart, som beordrade honom att ta ner Nolas video- och insamlingssida, och hävdade att de fått stark kritik efter att Nolas historia kommit ut. Den unge mannen gav dock inte upp och lämnade till slut över pengarna till Nola.

TikTok / dbon973_

TikTok / dbon973_

Nola var naturligtvis väldigt glad över alla pengar hon fick, även om hennes mål – det vill säga att betala av bolånet – fortfarande var några tusen dollar bort. "Jag tar gärna emot dem," sa den gamla kvinnan till Devon, "men jag måste fortfarande arbeta tills jag lyckas betala av de resterande 60 000 som blir kvar på huset. Det kommer inte att dröja länge nu, med alla de pengarna", sa hon och tillade att hon skulle gå i pension så fort han hade dem. "Det är det som håller mig kvar på jobbet: mitt hus", avslutade Nola.

I en senaste uppdatering rapporterade Nola att hon, efter 20 års arbete på Walmart, kommer att kunna gå i pension i början av 2023 eftersom hennes insamling uppgick till hela 186 408 dollar. Vi kunde inte vara mer glada för hennes skull!

Advertisement