"Jag vill inte gömma mig när jag ammar mitt barn, men de anklagar mig för att vara provocerande"

av sofia

25 Juni 2023

"Jag vill inte gömma mig när jag ammar mitt barn, men de anklagar mig för att vara provocerande"
Advertisement

Amning är en naturlig och välgörande gest för barnet, som bör uppmuntras och stödjas. Men i många länder runt om i världen väcker amning offentligt fortfarande debatt och kontroverser. Vissa kvinnor föredrar att täcka sig eller söka sig till mer privata platser, medan andra inte har några problem med att mata sin bebis vid behov.

Varje mamma bör kunna amma när och hur hon vill, utan att bli dömd eller kritiserad. Till exempel har en 18-årig brittisk mamma vid namn Shania O'Neill vant sig vid att visa sig offentligt när hon matar sin tvååriga dotter och skäms inte för det.

via News.com.au

Advertisement

Shania, delade bilder på sin bebis medan hon ammades på sociala medier efter att ha blivit gravid vid 16 års ålder, trots att hon vidtog alla nödvändiga försiktighetsåtgärder. Till en början som tonårsmamma, tänkte hon aldrig på att bli en offentlig förespråkare för amning, men efter att hon började göra det kände hon en otroligt stark koppling till sitt barn.

"När jag blev gravid var jag rädd, jag visste inte vad jag skulle göra eftersom det var oväntat", berättar hon. "Jag planerade aldrig att amma, men när jag gjorde det förändrade det mig totalt. Jag kan amma var som helst: på spårvagnen, på bussen, på en restaurang eller när jag är ute med vagnen i en butik", tillade hon.

Advertisement

Den unga kvinnan har fått mycket kritik och negativa kommentarer från kvinnor och män som ser hennes gest som "provocerande" eller som ett "sökande efter uppmärksamhet", medan andra ansåg att det inte är något konstigt med att se en mamma mata sin bebis. Hur som helst har den unga mamman bestämt sig för att offentligt kommentera sitt val och förklarat att hon inte ser något fel i det hon gör: "Jag förstår inte varför folk tror att jag söker efter manlig uppmärksamhet eller att det finns något provocerande i min gest. Jag gör bara något helt naturligt, som kvinnor gjorde för sextio år sedan”, kommenterade hon. "Amning är en fråga där många har olika åsikter, men det handlar mest om mig och min dotter", tillade hon.

Vad tycker du om det här? Håller du med henne?

Advertisement