"Jag föredrar att arbeta snarare än att vara hemma och ta hand om mina barn, det är lättare"

av sofia

24 April 2023

"Jag föredrar att arbeta snarare än att vara hemma och ta hand om mina barn, det är lättare"
Advertisement

Många drömmer om att få barn. Att bilda familj är en underbar upplevelse, full av känslor och glädje, men också ansvar och hårt arbete. Av denna anledning är det faktiskt så att många kvinnor, när de väl blivit mammor, bestämmer sig för att överge sin karriär för att följa sina barns uppväxt, medan andra istället väljer att behålla sina jobb just för att ta en "paus" från sina barn.

Detta är fallet med Sarah Torresan, en kvinna från Melbourne i Australien, som berättar att hon föredrar att arbeta istället för att ta hand om barnen på heltid hemma, eftersom hon anser att jobbet som en hemmamamma är svårare.

via NYPost

Advertisement

Sarah delade med sig av sina tankar på sociala medier: "Om jag var tvungen att välja mellan att stanna hemma med barnen eller jobba efter en svår natt, skulle jag alltid välja karriären", förklarade hon. Strax efter förklarade hon sina skäl och sa att - även om hon avgudar sina barn - är det väldigt svårt att hitta tid för sig själv när man är hemma med barnen, till och med bara för att njuta av en enkel kopp kaffe.

"Att pendla till jobbet är så mycket lättare än att vara hemma med barnen, eftersom jag kan gå till kontoret, ha vuxna samtal med andra människor, arbeta med en del av min hjärna som jag inte har använt på länge, och sedan kan jag gå hem och lyssna på musik eller en podcast på vägen. Och så saknar jag mina barn och jag längtar efter att få se dem igen och de längtar efter att få träffa mig också" tillade hon.

Advertisement

Sarah avslutade sin reflektion med en ganska ärlig iakttagelse: "De flesta hemmavarande föräldrar skulle drömma om att sitta i sin bil i 45 minuter och lyssna på lite musik eller dricka varmt kaffe med en kollega", kommenterade hon.

Inlägget delade opinionen på mitten, och vissa användare håller helt med henne: "Arbetet är min betalda paus från mitt jobb som hemmafru", skrev en ung mamma. Andra höll dock inte alls med henne: "Jag skulle absolut inte föredra att vara på jobbet. Jag har varit hemmamamma i 8 år och jag kan göra vad jag vill", skrev en kvinna. Bland dessa människor fanns det även mer neutrala åsikter.

Vad tycker du om saken?

Advertisement