En 56-åring blir gravid på naturlig väg: "Jag kunde knappt tro mina öron"

av sofia

29 Mars 2023

En 56-åring blir gravid på naturlig väg: "Jag kunde knappt tro mina öron"
Advertisement

Moderskap är en värdefull gåva som kan ske väntat i en kvinnas liv och föra med sig en explosion av unika känslor. Även om graviditeten inte var planerad eller förväntad, innebär miraklet av ett barns födelse obeskrivlig lycka i en mammas liv. Rollen som mamma är en av de viktigaste en kvinna kan spela, där hon bildar ett oupplösligt band med sitt eget barn som varar livet ut.

Cláudia Raia, en brasiliansk skådespelerska, vet detta mycket väl. Hon berättade om den förvåning och glädje hon kände när hennes läkare berättade för henne att hon var gravid vid 56 års ålder.

via The Sun

Skådespelerskan sa att hon blev förvånad när hennes läkare bad henne att göra ett graviditetstest: "Jag minns väl att jag tänkte: är han galen? Jag är 56", säger hon. I väntan på resultatet tog hon ett graviditetstest hemma som bekräftade nyheten att hon var gravid i tredje veckan. Denna överraskning var ännu större eftersom läkarna hade berättat för henne att hon hade gått in i klimakteriet vid i 50. Några år tidigare hade hon och hennes man försökt få ett barn genom provrörsbefruktning, men utan framgång: "Inga embryon hade bildats och vi hade accepterat det med tanke på att det var ödet", förklarar hon.

Även om hon redan hade två vuxna barn från ett tidigare äktenskap, möttes nyheten om hennes nya graviditet med glädje och ansågs vara en välsignelse. Skådespelerskan delade nyheten med sina nästan 9 miljoner Instagram-följare och publicerade en bedårande video där hon dansar med sin man Jarbas innan hon håller upp ett positivt graviditetstest.

Advertisement

Kvinnan och hennes nuvarande partner fick sitt första barn, Luca, efter en helt frisk graviditet och förlossning, och betraktar allt som en dröm som äntligen har gått i uppfyllelse.

Barnets födelse delades med världen via sociala medier, där de nyblivna föräldrarna uttryckte all sin glädje och tacksamhet för denna välsignelse. Cláudias berättelse är ett exempel på hur livet kan överraska dig med en oväntad och glädjefull gåva, oavsett ålder.

Advertisement