En 14-åring föder trillingar, men sköterskan adopterar både barnen och deras mamma

av sofia

06 April 2023

En 14-åring föder trillingar, men sköterskan adopterar både barnen och deras mamma
Advertisement

Att adoptera ett barn är ett av de bästa exemplen på ovillkorlig kärlek, men att tänka på att ta hand om en ung mamma med sina tre nyfödda bebisar är en handling som kräver ett stort hjärta och medmänsklighet. Dessa mammor möter ofta ekonomiska och sociala svårigheter, och att hitta någon som är villig att hjälpa dem kan göra stor skillnad. Dessutom kan denna erfarenhet vara lika givande för adoptivfamiljen, som har möjlighet att lära sig och växa tillsammans med den nya familjen.

Det här är fallet med Katrina Mullen, en sjuksköterska som bestämde sig för att adoptera en ung tonårsmamma från Indiana, USA.

via Today

Advertisement

Happy 17th birthday to my bonus Princess Shariya Small I’ve seen you grow from a scared and timid young mama to a...

Pubblicato da Katrina Mullen su Domenica 19 marzo 2023

Shariya Small födde för tidigt födda trillingar bara 14 år gammal. Barnen var inlagda på sjukhus under de första fyra månaderna av sina liv, under vilken tid Shariya bildade ett mycket starkt band med sin sjuksköterska. Även om den unga mamman inte tyckte särskilt bra om Katrina till en början, visade hon stort stöd och vänskap och hjälpte Shariya med nattmatningar för att få henne att sova.

Den unga mamman var inte redo för allt ansvar som föräldraskapet innebär, såsom matning, blöjbyte och bördan av tre nyfödda och Katrina var avgörande för dem alla. Vänskapen växte sig djup och varaktig, trots några inledande oenigheter om sjukhusreglerna. Katrina sa till den unga kvinnan att hon alltid skulle finnas där för henne: "Jag visste på något sätt att jag skulle vara i deras liv för alltid."

Advertisement

Efter att Shariya och hennes barn hade skrivits ut från sjukhuset återvände mamman till sitt hem och var helt ensam. Som tur var hade Katrina gett sina telefonnummer till Shariya och höll sitt löfte om att hjälpa henne. Katrina och Shariya träffades personligen och pratade i telefon där tjejen fick råd om föräldraskap. Katrina tog även en tvåtimmars tur och retur bara för att besöka Shariya och hennes barn och tillbringa en knapp timme med dem.

Senare, när ett av Shariyas barn lades in på sjukhus, beslutade Indiana Department of Children's Services att undersöka tonårsmammans situation. Efter att handläggaren bestämde sig för att separera barnen ringde Shariya till Katrina. Sjuksköterskan, som visste att få fosterhem skulle acceptera en tonårsmamma med tre barn, bestämde sig för att adoptera alla fyra för att undvika att de delades. "Jag ville inte att de skulle vara isär. Jag ville att de skulle få vara tillsammans," sa Katrina.

Denna sjuksköterska visade både medkänsla och omtanke för andra. Hon tog inte bara hand om Shariyas tre nyfödda, utan erbjöd också stöd och kärlek till den unga mamman, som befann sig i en oväntad och svår situation. Hennes beslutsamhet när det gällde att hålla ihop familjen och hennes hårda arbete för att ge barnen en kärleksfull och trygg miljö är ett exempel på hur en vänlig handling kan ha en bestående inverkan på andras liv.

Advertisement