En mamma ammar sin bebis i en simhall och blir tillsagd att göra det på en mer avskild plats

av sofia

02 April 2023

En mamma ammar sin bebis i en simhall och blir tillsagd att göra det på en mer avskild plats
Advertisement

Ibland är allt det vi behöver att koppla av en stund, ta oss tid för oss själva eller vara med våra nära och kära. Ibland kan dock dessa stunder snabbt förvandlas till negativa upplevelser beroende på vilka människor vi tvingas bemöta.

Huvudpersonen i den här historien vet något om den saken, en mamma som bara ville spendera lite tid med sina barn i lugn och ro. Tyvärr förvandlades situationen snabbt till något helt annat.

via Mirror

Advertisement

Rachel McCarey är en 39-årig kvinna, mamma till två barn, den ena barnet är 7 och det andra bara några månader gammalt. Kvinnan befann sig på en kommunal simbassäng och höll på att amma sin bebis, när en anställd gick fram till henne och uppmanade henne att gå till en mer avskild plats för att mata sin bebis.

Rachel blev chockad av livräddarens begäran och definierade denna behandling på följande sätt: "Jag är förvånad över att dessa saker fortfarande kan hända. Vi lever faktiskt på 2000-talet! Jag känner mig så frustrerad för mig själv och för alla ammande mammor. Under åtta år av amning har jag aldrig blivit tillfrågad eller tillsagd att jag borde amma på en specifik plats snarare än en annan tidigare” – sa kvinnan.

Så mamman bestämde sig för att prata med chefen för att få ett förtydligande angående den livräddarens beteende och deras "anständighet"-policy. Men hon nöjde sig inte med att göra bara detta.

Advertisement
Mona Abo-Abda/Commons.wikimedia - Not the actual photo

Mona Abo-Abda/Commons.wikimedia - Not the actual photo

Faktum är att Rachel gjorde en anmälan och fick som svar att händelsen skulle utredas. "När jag fick höra att jag skulle gå till ett avskilt och mindre befolkat ställe, stänga in mig på toaletten för att amma mitt barn, som om det var något fel med det, hade jag bara som instinkt att ta min familj och gå därifrån. Det var så diskriminerande" - förklarar hon - Vi mammor borde kunna amma våra barn var som helst och när som helst. Jag matar mitt barn till och med 5 gånger i timmen ibland vilket är normalt med tanke på hans ålder, ska jag behöva låsa in mig i ett badrum varje gång?! Jag kan inte tro att dessa ålderdomliga övertygelser fortfarande existerar" - tillade kvinnan.

Cheferna för den simhallen försökte motivera sitt beteende genom att förklara att de inte hade några problem med ammande mödrar på de allmänna utrymmena, men att de dock av säkerhetsskäl hellre föredrog att detta genomfördes på mer "isolerade" platser.

Vem tycker du hade rätt?

Advertisement