Det här paret är övertygade om att de inte vill ha barn: "De skulle förstöra vårt liv"

av sofia

29 Mars 2023

Det här paret är övertygade om att de inte vill ha barn: "De skulle förstöra vårt liv"
Advertisement

Alla är fria att leva sina liv som de vill, eller så borde det i alla fall vara. De val vi gör under vår existens representerar oss och avgör vår framtid. Världen är vacker eftersom den är full av variation kan man säga och detta kunde inte vara mer sant. Var och en av oss har våra egna behov, önskningar och ambitioner.

Paret som är huvudpersoner i denna berättelse verkar ha mycket tydliga idéer om vad deras livsfilosofi är.

via Mirror

Advertisement
Pxhere - Not the actual photo

Pxhere - Not the actual photo

Taylor Vasu, 28, och hennes man Justin, 27, har bestämt sig för att inte skaffa barn eftersom de är övertygade om att de inte skulle vara lyckliga ifall de gjorde det.

Paret är vana vid att åka på semester häpnadsväckande 12 gånger om året och vill inte att missa den möjligheten, inte ens för ett barns skull. Särskilt kvinnan definierar att bli förälder, i hennes fall, som ett "oansvarigt" beteende med tanke på de enorma ekonomiska utgifter som detta medför.

Båda arbetar och är därför ekonomiskt oberoende, men de är rädda för ett åtagande som de anser inte bara vara för dyrt i ekonomiska termer, utan också när det handlar om "energi": "Ditt liv blir helt centrerat kring ditt barn och du glömmer bort dig själv och ditt äktenskap," säger Taylor. Så paret fattade ett annat viktigt beslut.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

”Vi vill köpa ett hus och ha en ordentlig sparkassa innan vi funderar på att skaffa barn, vi vill vänta tills vi känner oss ekonomiskt förberedda och i vilket fall vill vi göra de flesta av de resor vi tänkte göra först. Jag kommer att känna att jag kan ge 100% som mamma, att jag är en bra förälder och att jag kan ge våra barn det bästa möjliga livet" - säger Taylor.

"Det finns människor som sätter press på mig och vill att jag ska väga mitt val. De påminner mig om att min "biologiska klocka" tickar fort, att jag inte har mycket tid kvar på mig att bli mamma. Jag svarar dem med att säga att de är avundsjuka och frustrerade på grund av konsekvenserna av deras egna handlingar och att jag inte vill vara lika olycklig som de är. Jag vill inte vara en person vars liv plötsligt tar stopp när hon får barn" - tillägger hon.

Hennes man, Justin, delar till fullo och stöder sin partners idéer och säger att så länge de är unga och kära vill han njuta av så mycket tid som möjligt med henne, bekymmerslös och fri från alla begränsningar.

Vad tycker du om livsvalet som det här paret har gjort?

Advertisement