"Jag har ett heltidsjobb, men är hemlös" En kvinnas berättelse

av sofia

11 April 2023

"Jag har ett heltidsjobb, men är hemlös" En kvinnas berättelse
Advertisement

Att hitta ett stabilt, varaktigt jobb som ger dig trygghet för att klara dig igenom dagarna är allas vår dröm. Sedan vi var mycket unga har vi gjort allt för att skapa en fungerande framtid för oss själva. Det finns de som fortsätter sina studier för att specialisera sig inom ett visst område och de som tvärtom väljer att genast kasta sig in i arbetslivet. I båda fallen är målet att ha en viss självständighet som gynnar tillväxt inte bara ekonomiskt utan även på det personliga planet.

Det var precis vad huvudpersonen i vår berättelse trodde att hon gjorde i det ögonblick då hon fick ett heltidsjobb och hade en fast lön. Synd bara att allt inte gick enligt planerna och att hon trots allt blev hemlös.

via Daily Mail

Advertisement

Berättelsen utspelade sig i Kirkby, Merseyside, England, där Kayleigh Lindon bor, en ung kvinna som arbetar som hemvårdare. Hon delade ett klipp på sociala medier där hon talade om de dagliga svårigheterna med att kunna ta sig igenom dagen och att praktiskt taget vara en hemlös person.

Det den unga kvinnan berättade om är att inte känna sig uppfylld, trots alla ansträngningar i världen, och att behöva förlita sig på kommunen för att ha tak över huvudet.

I själva verket erkände kvinnan att hon, när hon avslutat sina studier, hittade en hyreslägenhet, men att hennes rumskamraters beteende inte var korrekt vilket ledde till att hon fick fler utgifter än väntat och följaktligen fler skulder. En situation som förvärrades med tiden, tills det inte längre var möjligt för henne att betala hyra och hon fick vända sig först till vänner för att ha någonstans att bo och sedan till den offentliga förvaltningen för att få hjälp och tak över huvudet.

Advertisement
Kayleigh Lindon/Facebook

Kayleigh Lindon/Facebook

Därifrån började hennes vandring från ett motellrum till ett annat. En situation som inte är lätt att hantera och inte ens normal. Hon skulle så gärna vilja, jobba varje dag och heltid, för att ha råd med ett eget boende.

På bilderna som lagts ut på nätet visar den unga kvinnan att ett par resväskor och tre plastpåsar är allt hon har och att hon måste flytta från en plats till en annan varje vecka.

"Att vakna på morgonen och befinna sig i den här situationen innan du går till jobbet är inte lätt" - förklarade hon. Tydligen måste hon faktiskt, när det är dags att byta rum, skynda sig innan hon åker till jobbet för att få ordning på allt och lämna rummet. För att inte tala om att hon måste bära med sig allt och det är inte särskilt bekvämt.

Kayleigh Lindon/Facebook

Kayleigh Lindon/Facebook

Många användare har blivit medvetna om hennes historia och medan några har sagt att de är väldigt ledsna för hennes skull och för situationen som hon tvingas leva i trots att hon har ett heltidsjobb, har det funnits de som har kritiserat henne för den estetiska uppmärksamheten som hon lägger på sig själv istället för att lägga de pengarna åt sidan och bygga en sparfond för ett framtida hem. Hon ville dock understryka att hon har många vänner inom skönhetssektorn och att behandlingarna ofta är gratis och att hon inte spenderar något, men svårigheterna minskar inte.

Vad tycker du om det här? Hur skulle du hantera en liknande situation om du var henne?

Advertisement