En mamma erbjuder pengar för att "hyra" vänner till sin son med Downs syndrom

av sofia

17 April 2023

En mamma erbjuder pengar för att "hyra" vänner till sin son med Downs syndrom
Advertisement

För dina barn skulle du och göra allt och detta är det ofta ingen tvekan om. Att vara förälder innebär också att veta hur man sätter sina barns välbefinnande före sitt eget och detta är kanske en av de renaste formerna av kärlek som finns. Vi pratar inte bara om att ge dem grundläggande förnödenheter, utan om allt det som har med deras känslomässiga välbefinnande att göra: stöd, närvaro och inkludering.

Denna mamma vet detta mycket väl och har beslutat sig för att utföra en mycket ovanlig gest för att se ett leende på sin sons läppar.

via People

Advertisement

If you have children, don't leave them unprepared for meeting ours. Children are curious about differences. It's okay to...

Pubblicato da Donna Herter su Martedì 13 ottobre 2020

Donna Herter är mamma till 24-årige Christian Bowers som har Downs syndrom.

För dem som lider av just detta tillstånd är livet ofta inte lätt. Det finns många hinder som dessa människor tvingas möta, särskilt när det gäller att bli accepterade och integrerade i samhället. Att hitta ett jobb är svårt, att ha en partner vid sin sida är ännu svårare och även att ha en krets av människor man kan lita på och räkna med. Kvinnan insåg snart att Christian led mycket av att inte ha några vänner. Han frågade henne ofta när någon skulle komma för att leka med honom.

Mamman var förkrossad då hon var medveten om att hennes son inte hade några riktiga vänner. Så hon bestämde sig för att göra något extraordinärt och prova något hon aldrig tidigare hade gjort.

Advertisement

Christian’s friend Jose came by to play games for 2 hours today! Christian had so much fun!

Pubblicato da Donna Herter su Giovedì 16 febbraio 2023

Herter skrrev ett unikt inlägg på Facebook: "Jag letar efter en kille, mellan 20 och 28 år, intresserad av att tjäna lite pengar. Jag är villig att betala dig 80 dollar för att vara vän med min son, två dagar i månaden i två timmar" och förklarade i detalj sin sons "situation".

"Att få betalt är inte valfritt", hade kvinnan preciserat eftersom hon ville vara säker på att ingen skulle ha backat i sista stund. Naturligtvis fick dessa "inhyrda" personer inte avslöja för Christian att de höll honom sällskap mot lön.

Till Herters stora förvåning blev det inlägget allmänt känt och det var väldigt många som hörde av sig för att stödja initiativet. Till en början fanns det 4 personer som var "kandidater", men senare fick kvinnan köpa en dagbok för att kunna organisera alla möten! Men det tar inte slut här...

I’ll post more pics later but here’s a little taste of what his day has been like 🤣❤️

Pubblicato da Donna Herter su Sabato 4 marzo 2023

Ingen av de många människor som dök upp ville ha pengar för att hålla Christian sällskap!

"Den kärlek som människor har visat mot vår son är obeskrivlig. Det finns så många som vill umgås med honom för att hålla honom sällskap att Christian är "bokad" fram till juli" - berättar mamman. "Jag kunde inte vara lyckligare över att se honom så glad och Christian säger att det känns som att han kommit till himlen när han har vänner över på besök. Han går alltid och lägger sig med ett leende på läpparna och nu när han pratar med sig själv vet jag att han återupplever speciella ögonblick från sin dag" - tillade hon.

Till slut fick den här killen mer än bara några vänner, han fick villkorslös kärlek från ett helt samhälle som inte bara förgyllde hans dagar, utan också fick honom att känna sig en integrerad del av samhället. En otrolig berättelse som har rört många människor på djupet. Vad tycker du om saken?

Advertisement