Han förlorar sitt hus och hittar inte längre något skäl till att leva, men några främmande människor samlar in 60 000 dollar åt honom

av sofia

30 November 2022

Han förlorar sitt hus och hittar inte längre något skäl till att leva, men några främmande människor samlar in 60 000 dollar åt honom
Advertisement

Livet ställer oss ofta inför otaliga svårigheter som vi dag efter dag möter även med svårighet i hopp om "bättre tider". De flesta människor tappar lyckligtvis inte hoppet även när det blir särskilt svårt. Men tyvärr finns det alla typer av situationer och ibland verkar hindren att möta verkligen oöverstigliga. Huvudpersonen i denna berättelse levde under ekonomiska förhållanden på gränsen för överlevnad och var livrädd för att tvingas bli hemlös och inte ha något kvar att vakna till varje dag, därför önskade mannen att allt bara skulle vara över. Lyckligtvis utlöstes omedelbart en kedja av solidaritet så snart hans situation blev känd.

via GoFund Me

Advertisement
Gofund Me

Gofund Me

Amir Farsoud är en kanadensisk medborgare som sedan en tid tillbaka inte längre har funnit glädjen i att vakna upp och börja sin dag. Det största bekymret för honom var kopplat till den ekonomiska aspekten, med tanke på att hans ekonomiska situation var minst sagt instabil: vissa dagar hade mannen bara hade 7 dollar för att kunna köpa mat. De återstående statliga betalningarna, som han förlitade sig på, gick till att hitta en bostad. En dag fick Farsoud dock veta att lägenheten han delade med två rumskamrater hade lagts ut till försäljning - nyheten gjorde honom så bedrövad att han övervägde att tillgripa programmet för dödshjälp som erbjuds av den kanadensiska regeringen. Naturligtvis kan inte alla ansöka, riktlinjerna är extremt strikta: alla som ansöker måste vara över 18 år och vara "mentalt kompetenta", lämpliga att använda det kanadensiska sjukvårdssystemet, ha ett "allvarligt och irreparabelt medicinskt tillstånd", ha en frivillig begäran om att använda detta system och ge samtycke.

Farsoud skulle ha varit berättigad till programmet på grund av sin mycket smärtsamma och obotliga ryggsmärta, men det var inte därför han tänkte söka. Farsoud såg inte längre en ljus framtid framför sig och kunde inte stå ut med tanken på att bli hemlös.

Advertisement

Lyckligtvis lämnades inte Farsoud ensam i denna dramatiska situation: när hans historia väl hade blivit känd via lokala källor, inrättades en anonym insamling på GoFund Me, där många människor valde att bidra. Vänner, bekanta och totala främlingar valde att donera pengar för att låta Farsoud leva ett lugnare liv och samlade in hela $60 000 till honom. Farsoud blev överväldigad av all denna generositet från människor som inte ens kände honom och som tur var ändrade han sig om att vilja ta till assisterat självmord.

"Tack vare er otroliga vänlighet och stöd, såväl som från andra människor som håller på att hjälpa mig att hitta en långsiktig boendelösning, har jag fått en andra chans i livet", sa han.

Vi är medvetna om att svåra situationer som Farsouds inte är isolerade fall, men vi är ändå väldigt glada över att veta att han fortfarande lever idag. En solidarisk gest kan göra stor skillnad.

Advertisement