x
"Jag bad om löneförhöjning och fick…
Hon ramlar när hon bara är 10 månader gammal och förblir sne i nacken: efter 13 år hjälper en läkare henne att bli normal igen Hon går från jobbet innan hennes skift är slut, men möter av en händelse chefen på planet

"Jag bad om löneförhöjning och fick ett nej som svar, men när jag sa upp mig erbjöd min chef mig dubbel lön"

14 Oktober 2022 • Av sofia
26.024
Advertisement

Alla måste vi arbeta och detta går inte att komma ifrån. Det är inte bara en fråga om ekonomisk överlevnad, utan det är också ett sätt att känna sig användbar och ha något att göra. Arbetet måste självklart på något plan även ge oss tillfredställelse och det vore trevligt om vi belönades för det vi gjorde och fick känna oss uppskattade.

Tyvärr är det inte alltid så och ibland blir folk trötta på att alltid vara förankrade i samma roll och, låt oss inse det, ha samma lön. Det är i dessa stunder som vi börjar leta efter det bästa sättet för att jobba upp oss och frågar kanske om det finns möjlighet att få en befordran. Detta är precis vad mannen vi vill berätta om idag gjorde.

via: Reddit

Han har varit anställd på samma företag i 3 år, men hade aldrig blivit erbjuden att gå framåt i sin karriär, så han bestämde sig för att fråga. I ett långt inlägg på Reddit berättade författaren hur det hela utvecklades. "Jag anställdes av det här företaget för 3 år sedan, jag arbetar inom försäljningssektorn och jag har aldrig haft några klagomål - skriver han - jag har alltid haft ett stort antal kunder och alla var alltid nöjda med vad jag erbjöd". Därför skulle man kunna förvänta sig att hans överordnade vid något tillfälle gett honom en bonus eller till och med en liten löneförhöjning, men inget av detta hade skett hittills.

Han hade en lön på cirka 56 000 euro per år, en mycket respektabel siffra, men när ditt arbete är felfritt och ger en stor vinst till företaget är det också rätt att du får ett extra erkännande och du borde inte behöva be om det. Så när han fick ett attraktivt erbjudande på cirka 100 000 € per år från ett annat företag, bestämde han sig för att säga upp sig. Det verkar som att hans chefer lade märke till honom först då.

"När jag berättade för dem att jag tänkte sluta vidtog de omedelbart åtgärder - skriver mannen - VD:n kontaktades till och med och på bara 10 minuter kom ett nytt erbjudande till mig. En avsevärd årlig löneökning som skulle få mig att tjäna mer än 70 000 euro plus en bonus på 30 000. Exakt samma siffra som konkurrenten hade erbjudit mig, men jag tackade nej".

Ingen av hans chefer hade förmodligen förväntat sig ett negativt svar från en anställd som alltid varit lojal och inte skapat problem på tre år, men, som han själv påpekade, om de hade övervägt detta innan och inte bara svarat att de skulle "lägga in ett gott ord" för framtiden, skulle en av deras bästa anställda inte ha lämnat företaget.
 
När allt kommer omkring är detta just många företags problem: att ta för givet att de anställda inte vill och kan bestämma sig för att sluta. Istället är det inte så. Om en kvinna eller en man är bra på sitt jobb kan vi vara säkra på att de förr eller senare kommer att se sig omkring och söka efter den bästa möjligheten.
 
Skulle du ha tackat ja till det nya förslaget om du varit honom eller skulle du ha agerat precis som han gjorde?
 
 
 
 
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack