En chef ger alla sina anställda en lyxsemester värd 400 000 pund: "Han är världens bästa chef"

sofia

31 Januari 2023

En chef ger alla sina anställda en lyxsemester värd 400 000 pund: "Han är världens bästa chef"
Advertisement

Arbete upptar en stor del av nästan alla människors tid och det är viktigt att kvaliteten är mycket hög. Det ska inte bara vara något du gillar och mår bra av, utan du ska även ha turen att befinna dig i en vänlig och sund miljö där chefer och kollegor arbetar tillsammans och inte mot varandra. Det är situationer som dessa som gör arbetstimmarna "uthärdliga" och behagliga.

Element som, med största sannolikhet, chefen vi vill berätta om nu har ägnat maximal uppmärksamhet åt. En man som, från botten, lyckades bygga ett stort imperium utan att lägga sina anställdas behov åt sidan, utan precis tvärtom. Låt oss förklara närmare.

via The Tribune India

Advertisement

Mark Neilson är en lysande entreprenör från Utah i USA, som har blivit mycket uppmärksammad inte bara på grund av framgångarna han har haft med sitt företag, utan också och framför allt för den positiva stämning han har valt att skapa i relationen med sina anställda. Vanligtvis, när man tänker på en chef har man i åtanke en auktoritetsfigur som det inte alltid är lätt att interagera med, som är väldigt strikt och som de anställda är rädda för, i hans fall är det inte alls så.

Tvärtom, bestämde sig mannen för att behandla alla sina anställda som en stor familj, skapa en lugn miljö att arbeta i, så pass mycket att han investerade cirka 400 000 pund för att organisera en lyxig semester för alla. Genom att välja olika destinationer - inklusive Island och Cancun - och ge alla möjlighet att delta, har den här mannen gjort något utöver det vanliga för att tacka alla de män och kvinnor som arbetar inom hans företag för det arbete de gjort för honom varje år.

Advertisement

"Jag vill motivera människor att alltid göra bättre ifrån sig på jobbet - säger Mark - Om du uppmuntrar dem, om du gör dem lyckliga, kommer de också att känna sig mer motiverade att göra bra ifrån sig och företaget kommer att växa. Och jag vill att mina anställda ska stanna kvar med mig i 10 år inte i 10 månader. Min önskan är att få dem att må bra och göra alla rikare, jag började också från botten och jag vet vad det innebär att göra uppoffringar för att nå ett mål".

Ord som verkar konstiga att höra från en chef, vi är oftast vana vid kommentarer som representerar raka motsatsen eller i som i vilket fall inte är så motiverande, men enligt den här entreprenören kommer en rofylld anställd att utföra ett bra arbete. Detta är alltså anledningen till resan och för många andra liknande initiativ som har gjort att han blivit nominerad till "världens bästa chef". En titel som är mycket passande och som också är resultatet av det leende som man finner på hans anställdas läppar.

Han har kommit långt tack vare sina övertygelser och många andra chefer borde hämta inspiration från honom. Att ha nöjda medarbetare som är glada över att kliva upp varje morgon och göra sitt jobb ordentligt, rättvist och lagligt betalt ur alla synvinklar, kan bara få positiva resultat och, låt oss inse det, även leda till att alla tjänar mer.

Vad tycker du om det här sättet att agera på?

Advertisement