90% av hans kropp är täckt av tatueringar: "Jag var tvungen att gömma mig på jobbet för att chefen inte skulle se mig"

av sofia

26 Oktober 2022

90% av hans kropp är täckt av tatueringar: "Jag var tvungen att gömma mig på jobbet för att chefen inte skulle se mig"
Advertisement

Många människor älskar tatueringar och är inte helt emot tanken att ha en eller flera på kroppen. Det finns de som väljer en liten symboliks sak till minne av en viss händelse kopplad till deras liv eller till en speciell person, och de som tvärtom bestämmer sig för att dekorera hela sin kropp, tills det inte ens finns en enda liten centimeter av huden utan. Det här är fallet med mannen vi nu vill berätta om.

Huvidpersonen i denna berättelse älskar denna konstform och har spenderat cirka 27 000 euro för att nå sitt mål, men tyvärr har hans passion visat sig vara negativ i arbetslivet. Låt oss ta reda på varför.

via The Sun

Advertisement

Matthew Whelan är en 42-årig brittisk man som blivit känd för sina problem på jobbet till följd av hans tatuerade kropp. Mannen, som är oemotståndligt förtjust i att dekorera kroppen med tatueringar, har uppnått ett personligt rekord: han har täckt 90% av sin hud med tatueringar. Tyvärr har hans passion förvandlats till ett problem för honom själv.

Många människor, särskilt på arbetsplatsen, förväntar sig att en viss vett och etikett ska följas och det handlar inte bara om kläder. Det finns faktiskt vissa företag som anser att det är olämpligt att ha "överdrivet" tatuerade anställda i sin personalstyrka. Här kan det alltså för dem som brinner för tatueringar, som Matthew, bli problematiskt att jobba eller bara bli sedd av andra.

Advertisement

"Mitt utseende har begränsat mig vid mer än ett tillfälle - sa 42-åringen - Folk tycker att du är annorlunda och sätter dig i ett hörn. Det stämmer att en del företag har en viss kod när det gäller uppförande och att man måste respektera vissa regler, men jag trodde att detta gällde bara kläderna. Tidigare - fortsatte han - utsattes jag för riktig diskriminering för mina tatueringar".

Mannen arbetade på ett callcenter när det plötsligt en dag var dags för besök av cheferna. Enligt vad han berättar gick de samman för att flytta någon till andra änden av byggnaden. Personen som skulle flyttas var han. De ville absolut inte att cheferna skulle se en så tatuerad anställd och de gömde honom praktiskt taget. En pinsam och inte alls positiv situation som fick mannen att reflektera.

Trots risken att inte bli accepterad i någon annan arbetsmiljö eller till och med bli av med jobbet har han ingen avsikt att ge upp sina tatueringar.

Håller du med eller tror du att han skulle kunna välja att ta bort några för att undvika framtida problem?

Advertisement