x
Han tvingas avskeda några av sina anställda…
Det är 42-års ålderskillnad mellan dem, men de är lyckliga så här: Han planerar ett romantiskt frieri på bryggan till en sjö, men ringer faller i vattnet

Han tvingas avskeda några av sina anställda och gör ett inlägg på sociala medier där han ber om ursäkt

22 Augusti 2022 • Av sofia
2.482
Advertisement

Att stå i spetsen för ett företag, ha framtiden för ett arbetssystem i sina händer och följaktligen för alla som är anställda i den miljön, är aldrig lätt. När det går bra är det en väldigt trevlig roll att ha, men om det går fel och man måste fatta drastiska beslut gentemot någon anställd, då ökar svårigheterna och man riskerar att göra andra människor besvikna.

Chefen vi vill prata med dig om idag hamnade i just en sådan situation och har blivit känd på nätet för att ha lagt upp ett foto på sig själv där han är förkrossad och gråter över sitt svåra val. Låt oss ta reda på vem han är och varför han betedde sig som han gjorde.


Braden Wallake arbetar i ett företag som hjälper Linkedin-plattformen att skapa och publicera inlägg. På senare tid har företaget, på grund av försök och tester som inte varit så framgångsrika som han själv hade hoppats, inte tjänat lika mycket som förväntat så mannen fick fatta det svåra beslutet att sparka några av sina medarbetare på grund av detta. Ett val som kostade chefen dyrt och som fick honom att offentliggöra sitt lidande inför ett beslut som han länge försökt skjuta upp, men som han i slutändan tvingades genomföra.

Så Braden la upp ett foto på sig själv på Linkedin där han visar hur ledsen han är över att ha tvingats avskeda sin personal. I ett långt medföljande meddelande hävdar mannen att han är mycket ledsen och känner sig skyldig för att ha gjort något bedrövligt. Han ville på så sätt be om ursäkt och visa att det i vissa fall inte är elakhet eller själviskhet som ligger bakom sådana beslut, utan bara företagets behov på grund av den situation du befinner dig i.

"Jag har aldrig behövt möta ett svårare ögonblick än detta - uppgav han - Alla chefer är inte kalla och hjärtlösa människor, det finns sådana som jag som påverkas av de val de tvingas göra, men som tyvärr inte har något annat val. Med detta meddelande hoppas jag att mina anställda ska kunna känna hur mycket jag bryr mig om dem och hur ledsen jag är."

Djupa ord tillsammans med mannens tårar som många reagerade på. Användarna delades in i två grupper: å ena sidan finns det de som förstod hans situation, å andra sidan de som inte alls tyckte synd om honom. Denna grupp använde också mycket hårda ord mot honom och menade att felet enbart var hans och ingen annans, och vissa har till och med föreslagit alternativa lösningar till att avskeda folk, som att till exempel sänka sin egen lön för att rädda sina medarbetare.

Vad är din uppfatttning? Tror du att han var ärlig eller inte?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack