x
Han kommer för sent till jobbet för…
Den här kvinnan har slagit ett stort rekord: som 82-åring är hon den mest långlivade flygvärdinnan i världen En 93-åring binder fast sig själv på vingen till ett flygplan för att utföra något som aldrig gjorts tidigare:

Han kommer för sent till jobbet för första gången under 7 års karriär och får sparken med omedelbar verkan

18 September 2022 • Av sofia
1.540
Advertisement

Var och en av oss tillbringar mer än hälften av vår vakna tid på jobbet, där vi pratar med våra kollegor och gör vårt jobb. Det är en mycket stor del av den tiden vi har till vårt förfogande, där vi lägger mycket energi och förhoppningar. Dessutom är ett jobb det viktigaste försörjningsmedlet för varje medborgare och det är därför ingen någonsin skulle vilja vara utan det. Det krävs alltid en rättvis orsak för att säga upp en anställd och det verkar som att ett företag hittat det i en anställd mans försening. Synd bara att denna medarbetare aldrig tidigare kommit för sent under så många år av sin karriären, vilket fick hans kollegor att protestera kraftigt.

via: Reddit

En anställd berättade för människor på Reddit-om en kollegas negativa arbetserfarenhet med ett företag. Mannen hade fått sparken för att ha kommit för sent en enda gång under mer än 7 års karriär. Punktlighet är förstås viktigt, men alla kan göra ett misstag och tusen oförutsedda händelser kan inträffa som gör att man får några minuters förseningar. Ändå fanns det inga tecken på förståelse för den här mannen efter den första förseningen. Kollegorna, som fick reda på hans uppsägning, blev alldeles chockade och startade en protest redan nästa dag. Om detta var företagets policy, var det dags att agera. Mannens kollegor dök upp för sent dagen efter och fortsatte att vara sena de följande dagarna och bad företaget att återanställa deras kollega. Protesten hade inte bara som syft att återanställa mannen, utan också att få företaget att förstå att ingen av dem skulle tolerera denna behandling från deras arbetsgivare: ”Vårt mål var att få fler rättigheter och bli uppskattade, men framför allt ha tryggheten att ha ett jobb nu, såväl som i framtiden".

Företaget gick så småningom med på att återanställa mannen, men han tackade nej. Mannen var väldigt glad och stolt över sina kollegor som hade kämpat för hans rättigheter, men han bestämde sig för att inte ryckas med av händelserna och kände att han inte längre litade på sina tidigare arbetsgivare. Efter en sådan händelse kan det ju å andra sidan vara svårt att bygga upp förtroendet igen mellan en anställd och företaget.

Tycker du att mannen gjorde rätt val när han tackade nej till det nya jobberbjudandet? Hur skulle du ha agerat i hans ställe? Skriv din åsikt i kommentarerna!

Tags: Berättelser
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack