x
"Lägg bort telefonen!": En förskolas…
En sjuksköterska adopterar barnet till en avliden ensamstående mamma: Den här skolan omber mammorna att klä sig

"Lägg bort telefonen!": En förskolas uppmaning till alla föräldrar som kommer för att hämta sina barn

12 September 2022 • Av sofia
583
Advertisement

Vi lever i ett samhälle där smarttelefonen verkar ha blivit en förlängning av vår arm. Vart vi än går och vad vi än gör verkar det vara nödvändigt att kolla mobilen med jämna mellanrum. Vi kollar om någon har skrivit till oss, vi läser de senaste nyheterna för att hålla oss uppdaterade, vi kikar på sociala medier... ständigt. Det är därför en förskola har hängt upp en skylt med ett viktigt meddelande riktat till föräldrar: "Ni har kommit för att hämta era barn, stäng av telefonen!". Juliana Farris Mazurkewicz var så imponerad av det meddelandet som satts upp på hennes dotters dagis att hon ville dela det på webben.


Alla barn behöver uppmärksamhet från sina föräldrar, särskilt efter en lång dag i deras frånvaro på dagis. Föreställ dig ett barn som inte kan vänta med att bli hämtad för att kunna gå hem med mamma eller pappa och berätta allt hon eller han har gjort den dagen. Föreställ dig sedan barnets besvikelse över att inse att föräldern inte lyssnar eftersom mamma eller pappa helt enkelt är för upptagen med att hålla på med telefonen. Juliana Farris Mazurkewicz gick för att hämta sin dotter från förskolan och lade märke till ett meddelande riktat till alla smartphone-beroende föräldrar:

"Du är här för att hämta ditt barn från skolan! Lägg undan telefonen! Ditt barn är lyckligt över att se dig! Är du lycklig över att se ditt barn? Vi har sett barn som försökt visa sina färdiga små konstverk för sina föräldrar medan föräldrarna var i telefon. Vi har hört barn säga: "Mamma, mamma, mamma ..." där föräldern är mer uppmärksam på mobiltelefonen än på sitt eget barn. Det är läskigt. Lägg bort mobiltelefonen! ".

Budskapet är förstås väldigt hårt och kritiskt mot alla de föräldrar som alltid är upptagna av sina mobiltelefoner och en del av dem tog inte det hela särskilt väl. De kritiserade förskolan och tyckte att budskapet var "oförskämt". Många var däremot överens om denna uppmaning och påpekade hur hemskt det är för barn att bli ignorerade på det här sättet av sina föräldrar. 
 
Vad tycker du?
 
 
 
Tags: SkolanBarnFamilj
Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack