Det är hennes sons första skoldag och som mamma lyckas hon inte hålla tillbaka tårarna

sofia

08 September 2022

Det är hennes sons första skoldag och som mamma lyckas hon inte hålla tillbaka tårarna
Advertisement

Den första dagen i skolan är en viktig milstolpe i ett barns liv. Detta är det första steget mot kulturell och social tillväxt, men detta är naturligtvis barnen inte helt medvetna om, så för det mesta ger de sig in i denna nya rutin med nyfikenhet och en nypa rädsla. Detta är inte precis fallet för föräldrar som, när de ser sina små söner och döttrar fullt påklädda med ryggsäcken på axlarna, inte kan låta bli att känna många blandade känslor med allt från stolthet och vemod till oro.

via TikTok / j.castro27

Advertisement
TikTok / j.castro27

TikTok / j.castro27

Jahzeel Castro Panca lyckades fånga just ett sådant ögonblick: han filmade en mamma i tårar när hon såg sitt barn gå in i skolan för första gången. Jahzeel delade sedan videon på sin TikTok-profil, omedveten om att den skulle bli viral på nolltid.

Som det framgår av videon tar barnet sina första steg i skolan under lärarens ledning. Trots den helt nya upplevelsen framstår den lilla killen väldigt lugn och självsäker. Detsamma kan inte sägas om mamman som, medan hon är inställd på att filma sitt barns viktiga ögonblick med sin smartphone, plötsligt brister ut i tårar. Med ett leende på läpparna och tårarna rinnande nerför kinderna ser kvinnan uppriktigt upprymd ut över att se sin älskade son växa upp.

TikTok / j.castro27

TikTok / j.castro27

Videon har fått nästan 7 miljoner visningar och hundratals kommentarer. "Detta är en mycket känslig fas: det är första gången för barnen, men också för föräldrarna", konstaterade en användare. "Det hände mig också. Jag ville gråta, men jag slutade för jag såg att min son var väldigt glad när han kom in i skolan, så jag vände mig om och log. När han väl var inne började min man och jag gråta!", berättade en mamma.

"Jag känner igen mig i henne... under några tidiga upplevelser grät jag tillsammans med min son... att lämna honom i skolan kommer att vara samma sak, eller värre!", erkände en annan kvinna. Och du? Hur reagerade du på ditt barns första skoldag? Vilka känslor hade du?

Advertisement