Han åker hemifrån i en vecka för att jobba och gör allt för att hjälpa sin fru innan han åker (+VIDEO)

av sofia

09 April 2023

Han åker hemifrån i en vecka för att jobba och gör allt för att hjälpa sin fru innan han åker (+VIDEO)
Advertisement

De sociala mediernas värld har bokstavligen öppnat dörrarna till våra hem. Alla visar vi nu saker som vi utan Facebook eller Instagram inte skulle drömma om att dela. Tack vare denna trend har vi möjlighet att jämföra våra dagliga vanor med andras och förstå om det vi gör hemma är vanligt eller inte.

Ett fall som har fått mycket uppmärksamhet på nätet är det med @world.shaker, en pappa som via en Instagram-video delade vad han har gjort för att underlätta för sin fru medan han är borta på en sex dagar lång affärsresa.

via @worldshaker/Instagram

@worldshaker/Instagram

@worldshaker/Instagram

I videon visade pappan hur han organiserade veckan: "Jag har dammsugit huset, tvättat och vikt all tvätt så att min fru kan börja veckan. Efter att ha lagt vår äldsta dotter i säng planerar jag att diska så att hon har en ren diskho. Eftersom jag brukar laga middag åt våra små barn, har jag också förberett deras frukost, så att den redan är klar på morgonen. Och eftersom min fru på morgonen ska ta hand om båda barnen har jag förberett 5 klädslar så att de kan välja," säger han.

Mannen förklarade att det inte alls är lätt att välja kläder till sina barn: "Det handlar inte bara om kombinationer eller utseenden som passar ihop. Jag tittade på väderprognosen för att välja kläderna: onsdag blir det tröja och tunna byxor för det blir varmt och det kommer inte att regna, så de går till lekplatsen. Det kommer att vara kallt på fredag, så tjockare byxor, en långärmad tröja och en sweatshirt", förklarade han.

Advertisement

Till sist funderade pappan också på hur han kunde ge barnens mamma lite vila när han kom tillbaka, med hjälp av en liten överraskning: "Jag bokade ett hotellrum åt henne, så att hon skulle få lite tid för sig själv efter min hemkomst. Det är småsaker som har en stor inverkan", förklarar han. Användarnas reaktion visar att vi fortfarande blir förvånade när en man tar hand om hushållsarbetet. Många människor, särskilt kvinnor, har hyllat pappan som om han vore en rockstjärna, även om den här mannen anser att det han gjort är "mer än normalt".

Denna nya medvetenhet verkar möjlig endast tack vare en minoritet av föräldrar som den här pappan som har delat med sig av sin dagliga erfarenhet på sociala medier och lyft fram det arbete som vanligtvis går obemärkt förbi. Medvetenhet kan vara ett viktigt steg mot att värdera dessa aktiviteter som bör genomföras på ett jämlikt och rättvist sätt.

Advertisement