Han reser iväg med sin flickvän istället för att ta hand om sin brorson och blir anklagad för att vara självisk av hela sin familj

av sofia

28 Februari 2023

Han reser iväg med sin flickvän istället för att ta hand om sin brorson och blir anklagad för att vara självisk av hela sin familj
Advertisement

För många människor kommer familjen först. Man försöker alltid vara tillgänglig och hjälpa sina nära och kära, oavsett om det handlar om föräldrar eller syskon. Även om man inte alltid kommer överens, finns ett blodsband och ett helt liv tillsammans som gör det svårt att säga "nej" till vissa saker, men det finns en gräns för allt.

Man kan inte gå med på att alltid hjälpa en släkting i svårighet, särskilt om detta leder till att man måste ge upp sitt eget liv. Det här är exakt vad huvudpersonen i vår berättelse känner, en 24-årig kille som bråkade med sin 31-åring bror Luke hans fru Emma, ​​28 år.

via Reddit

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Min bror Luke och hans fru Emma har en son, Kyle, som är 4 år gammal. Jag har i allmänhet inte så mycket tålamod med barn, men Kyle är min brorson och Emma fick jobb i samma stad som jag bor i, så de flyttade till området där jag bor och det senaste året gick jag med på att ta hand om barnet 1 eller 2 gånger varannan vecka. Jag arbetar på distans så jag lyckades hantera allt på ett väldigt flexibelt sätt. Dessutom är Kyle ganska väluppfostrad och stör mig inte under arbetet", förklarar mannen.

Efter några månader lyckades Luke också hitta arbete i staden dit han precis hade flyttat med sin fru och detta gjorde saken lite mer komplicerad: "Detta ledde till att de var mer och mer beroende av mig för att ta hand om Kyle. Vi gick från en eller två gånger varannan vecka till ungefär 3 dagar i veckan. Ovanpå det har Kyles beteende förändrats drastiskt. För att vara helt ärlig så orkar jag knappt med ungen som bara springer och skriker medan jag försöker jobba och han är allmänt olydig", fortsatte han.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Emma började också be honom att ändra sina möbler för att göra huset "säkrare", men han behöll tålamodet och lät det hela rinna ut i sanden. Killen var också van vid att tillbringa minst en helg i månaden utanför stan med sin flickvän, men "plikten" mot Luke fick honom att skjuta upp det. Efter att ha gett upp sitt privatliv i ett par månader berättade dock 24-åringen för Luke att han skulle åka iväg i en vecka. Både brodern och hans fru var rasande: "De sa till mig att jag måste sluta med dessa 'barnsliga resor' och att jag måste ta mer ansvar för att jag nu är en farbror. Efter att ha hört detta tappade jag tålamodet", förklarar han.

Efter bråket fick mannen en rad meddelanden från sina föräldrar som kritiserade honom samt tog Lukes parti och detta gjorde honom osäker, vilket fick honom att söka råd på internet: "Jag börjar undra om jag verkligen borde ta mer ansvar", frågade han. Webben har helt hållit med killen och råder honom att hålla fast vid sin ståndpunkt och att inte prata med någon förrän han fått en ursäkt.

Vad tycker du om saken?

Advertisement