Kritiserad för att ha blivit tillsammans med en tjej som är gravid med en annan man: "Det är min dotter, punkt slut"

av sofia

04 Juni 2023

Kritiserad för att ha blivit tillsammans med en tjej som är gravid med en annan man: "Det är min dotter, punkt slut"
Advertisement

Alltför ofta tvingar livet oss att möta situationer och känslor som inte går att förutse eller kontrollera, men det vi kan göra för att möta allt på bästa möjliga sätt är att ta ansvar för våra beslut varje dag.

Skulle du till exempel någonsin gå med på att ta hand om ett barn som inte är ditt? Den frågan hindrade inte Edgar Costa, en 27 år gammal dansare och entreprenör från Campinas i Brasilien, som bestämde sig för att göra det och delade sin rörande historia på sociala medier. Hans historia spreds snabbt runt om i världen, men gav också upphov till kontroverser och kritik.

via Heraldodemexico

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

Den här unge mannen träffade Carol da Cruz Oliveira, en 27-årig fastighetsmäklare, och han förstod snart att hon var kvinnan i hans liv. Han gjorde sedan ett val som miljoner människor på sociala medier skulle ha starka åsikter om. Första gången de träffades var via Uber-appen. Efter några dagar tog Edgar mod till sig och började prata med Carol tills de bestämde sig för att träffas.

Vid det tillfället upptäckte han att hon väntade barn: "När jag såg Carol insåg jag att hon var gravid. Jag undrade om Gud ville att jag skulle bli pappa så här", sa den unge mannen. Carol hade, under de första månaderna av sin graviditet, bett till Gud att skicka henne en man som respekterade henne och som hade samma dröm om att bilda en familj full av kärlek.

Ändå är det inte alla som har accepterat deras kärlekshistoria.

Advertisement
Pexels - Not The Actual Photo

Pexels - Not The Actual Photo

Edgar erkände att han först var rädd för att inleda ett förhållande med en kvinna som väntade barn med en annan man. Men denna rädsla varade inte länge och han lät sig snart dras med på Carols resa. Han fanns vid hennes sida under varje stund av hennes graviditet.

Trots tvivel och råd angående den biologiska pappan blev han galet kär och valde att bli pappa till barnet. "Jag förklarade för alla att jag inte var den biologiska pappan, men att jag tackat ja till rollen som erbjöds mig. Jag upptäckte den sanna innebörden av faderlig kärlek. Tack, min älskade, för att du har välkomnat och älskat mig i denna underbara historia. Jag älskar er båda”, skrev den unge mannen på sina sociala medier, utan att ha kunnat ana vilken kontrovers det skulle väcka.

De negativa och kränkande kommentarerna mot paret började snart regna in, särskilt mot Edgar: många män förstod inte hur han kunde ta hand om en dotter som inte var hans, men paret var mycket modiga och bestämde sig för att fortsätta vara tillsammans och ignorerade alla kontroversiella kommentarer. Paret gifte sig strax där efter och välkomnade tillsammans lilla Lara till världen. "Edgar fick mig att återupptäcka glädjen, kärleken och ömheten som bara finns inom ett par. Före honom kände jag mig ensam och borttappad, han är min livlina," sa Carol. Allt som återstår är att önska mycket lycka till denna underbara familj!

Advertisement