Hans framtida fru vill inte ha sin styvdotter på bröllopet: "Borde jag fortfarande gifta mig med henne?"

av sofia

14 Juli 2023

Hans framtida fru vill inte ha sin styvdotter på bröllopet: "Borde jag fortfarande gifta mig med henne?"
Advertisement

Familjen är grundläggande för var och en av oss, och i de viktigaste ögonblicken av vår existens kan vi inte låta bli att vilja ha någon som spelar en avgörande roll bredvid oss. De figurer som mest av allt har ett värde är självklart föräldrar, mor- och farföräldrar och barn, vilket gör att vi alltid letar efter sätt att involvera dem i varje stor händelse och söker unika och oförglömliga upplevelser med dem.

Om du till exempel gifter dig, oavsett om det är ditt första eller andra äktenskap är det viktigt att vara omgiven av släktingar och vänner du bryr dig om. Huvudpersonen i denna berättelse vet detta mycket väl, som dock hade en mycket jobbig diskussion med sin blivande fru, på grund av ett ganska drastiskt val som kvinnan gjorde. Låt oss kika på vad det rör sig om.

via Reddit

Advertisement
Pixnio - Not the actual photo

Pixnio - Not the actual photo

Historien delades av huvudpersonen själv på Reddit, och handlar om vad som hände i sambad med hans bröllop. "Jag är 45 år och har en 11-årig dotter född från mitt första äktenskap - börjar mannen - jag skilde mig från min fru, men jag har en utmärkt relation med henne och vi sköter vårt barn tillsammans på bästa möjliga sätt. En tid efter separationen träffade jag min nuvarande partner och jag bad henne att gifta sig med mig – fortsatte han – Hon tackade ja och började entusiastiskt planera ceremonin”.

En till synes idyllisk situation, förutom att det efter mycket kort tid uppstod ett enormt problem som gällde hans blivande fru och dotter. "Min fästmö började planera allt, hon valde sina vänner som tärnor och sa att hennes systerdotter skulle vara ansvarig för att sprida ut blommorna under ceremonin - förklarar vår huvudperson - jag förväntade mig att hon skulle föreslå något likadant för min dotter, men när jag påpekade detta för henne, tittade hon på mig med ett ironiskt leende”.

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

Kvinnan hade inte ens funderat över det och ville inte ha sin styvdotter på evenemanget. Den blivande maken blev då mycket upprörd: "Jag sa till henne att om min dotter inte skulle vara närvarande så blir det nog inget bröllop".

Situationen urartade då hon vägrade backa och argumenterade för att hon skulle vara den enda som fick välja vilken av familjens kvinnor som skulle delta, varpå han svarade att han aldrig i livet skulle stänga ute sitt eget barn. "Jag sa till henne att jag kommer att avblåsa bröllopet – avslutade han inlägget – överdriver jag eller är jag bara en bra pappa?".

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Människor som läste historien tvekade inte med att ge sitt stöd till mannen. "Om hon inte vill ha henne på bröllopet, förvänta dig inte att hon kommer att släppa in henne i ert liv tillsammans", kommenterade en person. Vilket de flesta höll med om.

Ur din synvinkel, hade han rätt eller kunde han ha hittat en kompromiss med sin blivande fru?

Advertisement