"Min 2-åriga son ville ha på sig en klänning med tyllkjol på vårt bröllop och vi lät honom ha det"

sofia

29 Januari 2023

Advertisement

Barn har som vi alla vet en tendens att vara väldigt spontana. De vet inte vad som är rätt eller fel, vackert eller fult, manligt eller kvinnligt. De följer sin intuition och nöjer sig med det, accepterar alla former av mångfald utan fördomar och utan att ifrågasätta något. Av denna anledning, när Joanna Miluzzo såg sin tvåårige son göra en ovanlig - men mycket oskyldig - begäran inför sin bröllopsdag med barnets pappa, Najee, bestämde hon sig för att svara ja. Den lilla killen ville inte ha en klassisk kostym på sin mammas bröllop och inte heller en skotsk kilt: han ville ha en blå klänning med en tyllkjol.

via Globalnews

Advertisement

"Han beundrade sina småsystrar på 6 och 7 år och han var fascinerad av deras små tärnklänningar, så han ville också ha en", berättar Joanna, 39 år gammal. "Först var jag tveksam: jag var orolig för vad han skulle tänka när han blev äldre, men i slutändan får vi ta det då. Han kan antingen brista ut i ett generat skratt bredvid sin fästmö eller stolt beundra sin klänning tillsammans med sig partner. Det viktiga är att han är lycklig”.

Joanna vet hur viktigt det är att uppfostra sina barn med en stark självkänsla och sin egen personlighet, så hon låter alla sina tre barn själva bestämma vad de ska ha på sig: "Jag vill att de ska känna sig trygga i sig själva och vara medvetna om att den enda åsikten som räknas är deras egna", förklarar hon.

På bröllopsdagen hjälpte Najees pappa den lilla pojken på med sin spets- och tyllklänning och båda strålade av glädje: "Det är inte många män som hjälper sin son att ta på sig en klänning. Det var en vacker stund mellan pappa och son." minns Joanna. Tyvärr har inte alla varit överens med dessa föräldrars val på sociala medier.

"De flesta accepterade min sons stil villigt, andra mindre. Jag skulle vilja ge dessa människor några råd: var en bra förebild för dina barn, för dina vänners barn och för dina barnbarn. Var snäll. Låt barn vara barn. Låt dem uttrycka sig, lär dem vänlighet och lär dem om olika typer av familjer och livsstilar. Älska dem för vilka de är och hur de än vill uttrycka sig. Försök inte dölja hur de är eller hindra dem för att vara säker på att de "blir accepterade av samhället", avslutar Joanna.

Ord som får dig att tänka till, eller hur?

Advertisement