Hon ber sin man ta hand om barnet för att kunna njuta av sin födelsedag: "Han låtsades vara sjuk"

av sofia

14 Maj 2023

Hon ber sin man ta hand om barnet för att kunna njuta av sin födelsedag: "Han låtsades vara sjuk"
Advertisement

För många är födelsedagar ett tillfälle för firande och att ha kul. 24 timmar om året för att bara ägna sig åt sig själv och känna sig lite mer speciell. Vad ska man då göra om nära och kära inte är lika villiga att fira denna årsdag? Detta är vad en ung mamma frågade sig själv på sin 28-årsdag.

Kvinnan hade inte förväntat sig något stort firande för sin speciella dag, men hon hade bett sin man om en dags avkoppling från barnen och hushållet. Mannen visade sig dock inte vara särskilt samarbetsvillig och det slutade med att de bråkade. Men låt oss ta det hela från början.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Idag är det min 28-årsdag, jag är väldigt förtjust i födelsedagar och högtider och tycker att det är viktigt att fira dem fullt ut, och detta är något som alla vet, så jag organiserar dem alltid själv. Jag är också en hemmamamma på grund av en son med komplexa medicinska och beteendemässiga behov. Den senaste veckan har jag varit med honom 24/7 på grund av skolloven och han har ett extremt behov av uppmärksamhet och har beteendeproblem," förklarar mamman.

Det var därför den unga kvinnan hade bett sin man om en "ledig dag" på sin födelsedag: "På min födelsedag sa jag att jag bara ville ha hjälp med barnen, att huset skulle vara rent, att jag skulle få möjlighet att sova och att han fick laga middag eller ta med mig ut på restaurang. Kanske en hemmagjord present från barnen och en tårta," förklarade hon.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Hennes man sa ja utan större krångel. På hennes födelsedag sa han dock att han hade ont i halsen och tillbringade hela dagen med att spela tv-spel, utan att visa några symptom på sjukdom. Den unga mamman var trött på hans omogna beteende och bestämde sig för att köpa en tårta och gå med barnen på middag med sin mamma och lämna sin man hemma: "Han ringde och frågade mig varför vi hade gått ut. Jag sa till honom att han förstörde min födelsedag ännu en gång och jag försökte fixa det och lade på luren i örat på honom. Han ringde tillbaka och sa att jag överreagerade, att han inte mådde bra, samt att jag är vuxen och att födelsedagar inte borde vara ett problem längre efter 21 år”, förklarade kvinnan och bad om råd från webben för att förstå om hon hade gjort fel.

Användarna har helt hållit med kvinnan och kritiserat hennes mans beteende hårt: "Han är inte en bra man och inte ens en bra pappa. Vad är poängen med att vara med en sådan person?", kommenterade en kille. Är du också av samma åsikt?

Advertisement