x
"En gång i veckan går jag ut med min…
En äldre man lyckas inte betala hyran för ålderdomshemmet så han blir utslängd och lämnas stående på gatan Två barn ger sin farfar en

"En gång i veckan går jag ut med min man utan mina barn": 4 tips för att stärka ett äktenskap

07 November 2022 • Av sofia
274
Advertisement

Det första året av ett barns liv är det svåraste för ett par att möta, med tanke på alla förändringar de genomgår och de intensiva rytmerna som förändras drastiskt för båda. Det är under detta första år, efter den första glädjen över att ha fått barn, som parrelationen kan försvagas. Att detta händer är mycket vanligt och det är helt normalt att all uppmärksamhet riktas mot barnet. Detta bör dock inte vara en ursäkt för att inte längre vara gifta och framför allt bör det inte hindra föräldrarna från att uppfylla sig själva och känna sig lyckliga även i andra sammanhang som inte direkt rör deras barn. Det finns en del försiktighetsåtgärder du kan vidta för att återigen ha ett stabilt och lyckligt äktenskap


Genom att fokusera all uppmärksamhet på barnet riskerar du att förlora allt annat ur sikte: både din partner och ditt personliga välbefinnande. Sömnbristen gör dig ständigt trött och ovillig att ens ta vara på minsta lilla möjlighet att gå ut eller göra något annorlunda. Snart upptäcker många par att deras förhållande verkar ha försvagats inom ett år. Om du också känner så här behöver du inte oroa dig, det händer de flesta, men du måste vidta åtgärder för att förbättra den framtida situationen. Här nedan ger vi dig några råd.

1. Gå ut med din man eller fru utan barnen närvarande. Försök att göra detta minst en gång i månaden. Du kan skapa en speciell dag och göra organisationen enklare för alla, speciellt för de som måste ta hand om dina barn. Det är inte en självisk handling mot dina barn, tvärtom: det är en nödvändig handling även för deras lycka och välmående. Ett barn som lever i en familj där föräldrarna älskar varandra och kommer överens kommer säkert att vara ett mer fridfullt barn än andra.

2. Gör dina kvällar till något heligt. Efter det första levnadsåret bör bebisens rutin vara mer stabil och du bör kunna lägga ditt barn vid samma tidpunkt varje gång, inte för sent. Detta gör att du kan spendera åtminstone ett par timmar för att ägna dig åt något av dina egna grejer, eller dela din kväll med din partner, som du brukade göra tidigare.

3. Åk på semester utan dina barn. Om du har en chans att koppla av en helg bör du göra det. Lämna barnen till morföräldrarna eller någon annan pålitlig person och res iväg med din partner. Inte heller detta bör tolkas som en självisk gest, utan som ett sätt för att sedan kunna ha ännu mer energi och vara närvarande, och mer kärleksfull, både inom din relation och familjen. Både ditt äktenskap och dina barn kommer att tacka dig!

Advertisement

4. Var alltid din högsta prioritet. Det betyder inte att du kommer att älska ditt barn mindre, utan att du kommer att veta hur man är en balanserad och kärleksfull förälder. Vänta inte på att ditt barn ska fylla 18 år eller gå på college för att fortsätta göra det du brinner för, eftersom det kan vara för sent.

Håller du med om dessa enkla tips? Vad mer skulle du säga till någon som vill hålla äktenskapets låga vid liv? Skriv dina tips i kommentarerna!

Tags: BarnBröllopFamilj
Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack