Den här mamman har valt en vegansk kosthållning för sina barn och de går varken till skolan eller till doktorn

av sofia

14 Juli 2023

Den här mamman har valt en vegansk kosthållning för sina barn och de går varken till skolan eller till doktorn
Advertisement

Beslutet att skaffa barn bör vägas så mycket som möjligt för att vara säker på att både de vuxna och barnet får ett fridfullt liv där man inte ångrar något eller lider av brist på kärlek och omtanke. Varje förälder väljer sedan, när deras barn föds, hur de ska uppfostra dem och vilken metod de ska utgå ifrån.

Grunderna för att uppfostra ett barn är nästan alltid desamma och inkluderar rättvisa, gott uppförande och respekt för andra, men det finns aspekter där varje metod skiljer sig från de andra. Den som mamman som är huvudperson i denna berättelse har valt har till exempel blivit starkt kritiserad och ansetts vara en negativ metod på många sätt. Låt oss tillsammans ta reda på varför.

via Daily Mail

Advertisement

Kaytlynn Green är en 23-årig mamma från Missouri, USA, som har väckt en sensation för sina val, inte bara i livet utan också när det gäller uppfostran av sina barn. Hon växte upp i en mycket stor familj och har alltid drömt om att bilda sin egen familj och gjorde det när hon träffade Jesse, sin 31-åriga partner. Kaytlynn ville dock avvika från den uppfostran hon fick och sättet hon växte upp på med sina föräldrar och anammade en metod som definieras som holistisk och respektfull för att uppfostra 3-åriga Olive och 1-åriga Felix.

I praktiken har paret valt en icke-traditionell livsstil, en i nära kontakt med naturen, fri från sociala band och begränsningar som kan "stänga in" dem och deras barn. Från och med graviditeten skötte hon till exempel allt ensam med sin partner. Och även om det i början fanns en person som följde henne, skötte de i slutändan allt på egen hand, inklusive förlossningen.

Advertisement

Deras tillvägagångssätt har minimal medicinsk inblandning och barnen har inte heller kontakt med barnläkare eller liknande. För att inte tala om att de bara äter strikt vegansk mat, går runt barfota så mycket som möjligt och är fria att bete sig som de vill och till och med sova i sängen med sina föräldrar.

Riktlinjer som användarna inte alls gillade och som var anledningen till att de anklagade paret för att vara dåliga föräldrar. "De säger till mig att jag gör fel och att jag inte är en bra mamma - berättar 23-åringen - jag bryr mig inte om deras åsikt: jag är övertygad om vad jag gör och detta är det ingen som verkar förstå. Jag fick lära mig att inte uttrycka min åsikt, att skämmas för vad jag gjorde och vem jag var, jag vill inte att de ska bli likadana”.

Dessutom, enligt mamma Kaytlynns förklaringar, föredrar hon att ta hand om allt som rör sina barn själv: från att laga mat till deras utbildning. Hon säger att direkta upplevelser i den verkliga världen är nyckeln, inte bara att studera med böcker, vilket är anledningen till att hon alltid tar dem med sig och visar dem allt hon gör.

"Vi tvingar dem inte till någonting, inte ens när det gäller sömnen - förklarar hon - De sover när de behöver, både på dagen och på natten och vi följer deras rytm".

En pedagogisk metod som förvisso är lite utanför ramarna, men vem säger att det är fel att göra så här? Vad tycker du om hennes val: är hon verkligen en dålig mamma eller tycker även du att alla bör få bestämma själva hur de ska uppfostra sina barn?

Advertisement