Hon tinar djupfryst mat till middag till en av sonens klasskamrater och blir förolämpad av hans mamma

av sofia

06 Juli 2022

Hon tinar djupfryst mat till middag till en av sonens klasskamrater och blir förolämpad av hans mamma
Advertisement

Det är svårt att vara hemmaförälder eftersom du har att göra med två typer av människor: de som är fullt stödjande och de som kritiserar varje liten sak du gör, kräver saker som går bortom sunt förnuft och artighet. Dessa lite arroganta människor kan i många fall gå dig på nerverna, även om du gör dem en stor tjänst. En kvinna indisk som är bosatt i USA, till exempel, vände sig till människor på Reddit för att få råd om hur hon skulle hantera en situation där hennes sons skolkamrat kom förbi på middag hemma hos dem utan förvarning.

via Reddit

Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Min son är indisk och hans vän från skolan är amerikansk: de är båda 9 år gamla", förklarade mamman. En dag som alla andra kom hennes son hem med en kompis efter skolan utan förvarning. Så kvinnan skickade ett meddelande till barnets mamma och jag frågade henne om hon var överens och till vilken tid han fick stanna. "Hon frågade mig om han kunde stanna till 22.00. Jag serverar middag runt 20.00, så jag sa att han kunde stanna kvar och äta med oss", förklarade mamma.

"Med tanke på mitt ursprung lagar jag mest indiska rätter, för det är vad jag har lärt mig att laga. Min son sa till mig att hans vän var kräsen och frågade om jag kunde göra något annat till honom", fortsatte kvinnan. Mamman förklarade att hon i "nödfall" som dessa förvarar frysta kycklingnuggets och pommes i frysen för att tillfredsställa sin sons mest krävande vänner. Faktum är att barnet verkade nöjd med middagen och efter maten gick han och lekte med sin kompis. Strax efter klockan 21.00 dök barnets mamma upp för att hämta honom.

"Senare fick jag ett meddelande från mamman som frågade varför jag matade hennes son med fryst mat när jag lagade en färsk middag till alla andra. Jag förklarade att min son sa att han inte ville äta det jag hade lagat. Hon svarade att jag borde ha lagat något för honom också istället för att bara tina fryst mat." Kvinnan, som blev irriterad över den andra mammans kommentar, underströk att hon hade tagit hand om hennes son gratis och utan förvarning och att hennes son hade valt att inte äta det som de andra åt.

Advertisement
Pixabay - Not the Actual Photo

Pixabay - Not the Actual Photo

"Jag fortsatte med att säga att när jag var liten erbjöd mamma inga alternativ till den mat som lagades, så han ska vara glad över att jag gick honom till mötes. Hon sa till mig att hon inte längre skulle låta sin son vara med någon som behandlar barn illa". Den indiska kvinnan tog illa vid sig efter att fått höra dessa starka ord från den andra kvinnan och bad människor på nätet om råd för att förstå om hon faktiskt hade agerat fel.

Människor på Reddit ställde sig genast på hennes sida: "Jag antar att jag också måste vara någon som behandlar barn illa då eftersom mina barn äter färdigförpackad och fryst mat minst två gånger i veckan", kommenterade en användare. "Många mammor till mina barns vänner tror att eftersom jag är en hemmamamma kan jag bjuda hem dem när jag vill", skrev en annan. "Jag är ledsen för det barnets skull. Hans mamma kommer att göra att han snart inte har några vänner med detta hänsynslösa beteende," sa en tredje. Vad tycker du?

Advertisement