Han vinner en miljon pund på lotto, men är inte lycklig: "Jag skulle vilja återgå till mitt gamla liv"

av sofia

22 Juni 2023

Han vinner en miljon pund på lotto, men är inte lycklig: "Jag skulle vilja återgå till mitt gamla liv"
Advertisement

Tur kan verkligen förändra en persons liv drastiskt, men inte alltid på ett bra sätt. Steve Thomson vet detta väl, en före detta arbetare som vann EuroMillions jackpotten och tog hem 105 miljoner pund: från det ögonblicket har hans liv förändrats radikalt, från försäljning av fönster och vinterträdgårdar till livet som miljonär med en egendom på 4,5 miljoner i Kent i Storbritannien.

Men enligt hans vänner - som beskriver honom som "blygsam" och "ödmjuk" - saknar Steve i hemlighet sitt gamla liv och saknar sitt jobb och vännerna han brukade arbeta med.

via The Sun

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Efter att ha inkasserat sin imponerande lotterivinst tillbringade Steve det mesta av sin tid med att gå ut med sin hund eller vara med sin familj på deras herrgård. Han lämnade dock inte omedelbart sitt jobb med att sälja fönster och verandor i Selsey, West Sussex, utan föredrog att slutföra beställningarna han hade tagit åt sina kunder.

Steve valde även att donera en del av sin förmögenhet till det lokala samhället och gav bort 50 000 pund till sina barns skolor, 50 000 pund till en vårdcentral och 100 000 pund till ett cricketlag. En vän sa att Steve inser att han har mycket tur som är i den här situationen, men att han inte förväntade sig att hans liv skulle förändras så mycket efter vinsten.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

”Han är en mycket ödmjuk och blygsam person och han gillade sitt liv som arbetare. Steve saknar jobbet och allt som följde med det, som de fantastiska personerna han jobbade med och de briljanta skämten som de gjorde tillsammans på jobbet”, berättade hans vän.

Före vinsten bodde Steve med sin fru och tre barn i ett trevåningshus värt 150 000 pund. Paret bestämde sig för att stanna där i ett år innan de köpte sitt nuvarande hem, en 14,5 hektar stor fastighet med pool, tennisbana och sex sovrum. Barnen har äntligen sina egna rum och Steve har investerat en stor del av sina vinster och kan tjäna ytterligare 90 miljoner pund under de kommande 20 åren.

Hans berättelse är en intressant reflektion om lyckans kraft och de förändringar den kan medföra i en persons liv. Vad skulle du göra om du hade varit i hans situation?

Advertisement