En äldre man höll på att bli lurad, men kassörskan i en butik lyckades förhindra det (+VIDEO)

av sofia

30 Januari 2023

En äldre man höll på att bli lurad, men kassörskan i en butik lyckades förhindra det (+VIDEO)
Advertisement

I de flesta fall etableras ett mycket starkt band mellan mor- och farföräldrar och deras barnbarn och de förstnämnda skulle göra praktiskt taget allt för att se ett leende på sina barnbarns läppar. Detta är ett band som förblir starkt genom åren, men livets åtaganden gör att besöken hos släktingar blir lite mindre vanliga, även om de alltid är glädjande.

Cecil Rodgers, en pensionär från USA, förberedde sig för att tillbringa lite tid tillsammans med sin familj och sina barnbarn när han plötsligt fick ett märkligt samtal från en av dem.

via Abcactionnews

Advertisement
YouTube - WCPO 9

YouTube - WCPO 9

"'Hej farfar, det är ditt äldsta barnbarn. Jag har problem': så sa rösten i andra änden av luren till mig," berättar Mr. Rodgers: "Sedan berättade han för mig vad som hade hänt, att han var frihetsberövad och att han hade anlitat en advokat, men att han behövde någon som betalade borgen." Efter det sa barnbarnet åt honom att gå till en butik i utkanten av Cincinnati, Ohio, för att göra en överföring på 2 300 euro, för att täcka kostnaderna och få ut honom.

"Sedan hörde jag rösten från en annan man, som presenterade sig som mitt barnbarns advokat. Han sa till mig: 'Jag ska försöka få ut honom så att han kan åka hem'", fortsatte Mr. Rodgers. Den äldre mannen följde sedan instruktionerna, tog ut 2 300 euro från sin bank och begav sig till butiken som det "förmodade" barnbarnet angivit. "Förmodade" eftersom denna märkliga begäran inte var något annat än en bluff.

Advertisement
YouTube - WCPO 9

YouTube - WCPO 9

Faktum är att det ofta händer att tjuvar tar reda på äldre människors vanor och följer efter dem för att förstå hur man interagerar med dem och enkelt stjäl deras pengar. Men lyckligtvis gick inte planen igenom i det här fallet och allt detta tack vare Audrella Taylor, kassörskan i butiken dit den äldre mannen gick för att skicka pengarna för borgen.

"Mr Rodgers berättade för mig att hans barnbarn hade gripits, att han hade fått ett telefonsamtal och att han var tvungen att skicka 2 300 euro", berättar hon. Eftersom hon kände till dynamiken i bedrägerierna varnade Audrella omedelbart den äldre kunden och påpekade för honom att det förmodligen var en bluff och rådde honom att ringa sin dotter för att verifiera huruvida det hela var sant eller inte.

Den äldre mannen följde rådet och fick reda på att hans barnbarn var trygg och säker på college och att ingen i hans familj hade juridiska problem. Mannen tackade Audrella för hennes ingripande och för att ha hjälpt honom att spara alla dessa pengar. Dominic Gross, butikschefen, berömde också kassörskan för hennes snabba ingripande. "Vi är mycket stolta över Audrella och all vår personal," sa han: "Vi utbildar vår personal för att vara uppmärksamma på eventuellt ekonomiskt bedrägeri, för att skydda våra kunder", tillade han.

Låt oss bara hoppas att även andra människor som hamnar i liknande situationer kommer att ha turen att träffa en skyddsängel som denna kvinna.

Advertisement