36 år gammal är hon täckt i tatueringar: "Jag ångrar det varje dag"

sofia

03 Maj 2023

36 år gammal är hon täckt i tatueringar: "Jag ångrar det varje dag"
Advertisement

Att vara ung för med sig otaliga fördelar: möjligheten att välja sin egen framtid, lyckan att prova många vackra "första" upplevelser samt energin och lusten att göra typiska saker för någon som lever i sina bästa år. Men en stark kropp och ett brett utbud av val sammanfaller inte nödvändigtvis med att gå i rätt riktning eller med att göra de bästa valen för dig själv...

Den kvinnliga huvudpersonen i den här historien är inte längre någon "liten tjej" även om hon fortfarande är ganska ung, men hon ångrar redan ett av de val hon gjorde när hon var yngre: att fylla sin kropp med tatueringar.

via Nypost

Advertisement

Den här kvinnan heter Sara, är 36 år gammal och är en skapare av digitalt innehåll på nätet. Hon gjorde sin första tatuering när hon var 18 och fortsatte sedan att dekorera sin hud i 10 år. Som ett resultat har influencern en stor del av sin kropp "kraftigt" tatuerad: hälften av halsen, axlarna, bröstet, revbenen, armarna och låren är nästan helt täckta.

Kvinnan avslöjade tydligt problemet i en av sina videor som hon la upp på sociala medier: "Det är inte så mycket det höga antalet tatueringar jag har som får mig att ångra det, det är mer stilen de skildrar, jag känner mig inte längre representerad av dem som när jag var 20. De flesta av mina tatueringar gjorde jag vid en mer "känslig" och "mörkare" tidpunkt i mitt liv, jag utvecklades fortfarande och var långt ifrån den vuxna kvinna jag är nu."

Så hon varnar alla sina anhängare: "Tänk noga på vad du bestämmer dig för att "pränta in" på din hud", sedan gör hon ett exempel som inte kunde vara mer passande för att förklara närmare vad hon menar.

Advertisement

"Försök att föreställa dig att du bär en t-shirt, en som du gillade väldigt mycket och köpte själv när du var 20. Men nu tvingas du bära den för resten av ditt liv, även om din smak har förändrats totalt!" säger Sara för att få användarna att reflektera.

För det stämmer verkligen att trots att man alltid försöker vara konsekvent när det gäller ens personliga identitet, kan mycket förändras på bara några år. Man växer, skaffar nya erfarenheter, mognar. "Jag tror att om jag frågade nästan vem som helst över 30 om de såg ut exakt som de gjorde när de var 20, skulle de flesta av dem säga, helskotta heller!" Tillade hon

"Den tatuering jag ångrar mest är den jag har på mitt vänstra lår: "den stora skördaren av själar" som håller i en lie när jag är på hästryggen. Den här tatueringen "krockar" med tanken jag nu har om femininitet, skönhet och elegans" erkände kvinnan.

Många användare har haft åsikter om hennes historia.

"Det är för att du är intresserad av mode, du arbetar med din yttre image. Du lägger för mycket vikt vid utseendet/trendfaktorn, annars skulle du inte känna så här", påpekade en användare. "Jag tycker om att tänka på mina tatueringar som "tidskapslar" – en del av mig älskade och längtade efter den där "designen" på min hud och ville inget mer just då." Skrev en annan person.

Men det finns också de som erkände att ha ångrat sig precis som hon för ett val som gjorts i en ålder som var för "instabil": "Jag är 29 och jag tatuerade mig mycket från 19 till 23, jag ångrar verkligen de flesta tatueringarna. Jag önskar att jag hade gjort dem i svart och vitt åtminstone och inte i så livfulla och pråliga färger," erkände en användare. "Min man har bokstavligen sin ex-flickvän tatuerad på sig, bara för att prata om förhastade val... ”, skrev en annan.

Kort sagt kan en tatuering representera en uttrycksform och vissa är verkligen unika verk, men det är fortfarande en praxis som "märker" dig för livet och som man därför borde fundera igenom noga innan man gör ett sådant val. Vad tycker du om saken?

Advertisement