"Min grannes son gråter jämt och stör mig, så jag har bett henne se till att han slutar. Var det fel av mig?"

av sofia

16 Oktober 2023

"Min grannes son gråter jämt och stör mig, så jag har bett henne se till att han slutar. Var det fel av mig?"
Advertisement

Att köpa sitt drömhus är en önskan som de flesta av oss har, men att hitta den perfekta platsen som uppfyller alla våra önskemål är inte lätt. Vilken är en av de saker som skrämmer dig mest? Alla skulle säkert kunna nämna en sak eller göra upp en oändlig lista, men förmodligen håller många med om att en detalj som inte bör underskattas är att ha goda grannar. Det är synd att man inte kan välja och att allt i slutändan beror på tur.

Huvudpersonen i denna berättelse, en ung kvinna som bråkade med sin granne om grannens son, vet något om den saken.

Vad var det som hände?

Vad var det som hände?

Pexels - Not the actual photo

Eftersom hon tvivlade på huruvida hon hade agerat rätt eller fel, bestämde sig denna kvinna för att dela sin historia på Reddit. Inlägget börjar på ett sätt som inte lämnar något utrymme för missförstånd: "Jag behöver råd. Jag ska förklara sammanhanget i min situation. Jag är 36 år gammal - skriver författaren - och sedan 6 månader tillbaka har jag fått nya grannar, ett par med ett barn som är ca 3 år. Den lilla killen skriker oavbrutet och jag jobbar hemifrån tre dagar i veckan. Jag vill specificera att barnet mår bra och tas om hand på alla sätt av sin mamma som är hemmafru och han saknar ingenting. På morgonen går han till skolan, men en vecka var han hemma."

Så vad är den här kvinnans problem? Det verkar som att när hon är i telefon för affärsmöten kan hennes samtalspartner höra barnets skrik högt och tydligt. Det har hänt flera gånger att de sagt åt henne att gå till sin son, utan att veta att barnet inte var hennes, och att inte lämna honom ensam skrikande, eller att klienter och kollegor sagt åt henne att boka om mötet till en lugnare stund.

Advertisement

En pinsam situation...

En pinsam situation...

Bridget Coila/Flickr - Not the actual photo

"Jag bad flera gånger om ursäkt till personerna som var i samtalet med mig - förklarar den 36-åriga kvinnan - och påpekade att det inte var min son, utan grannens barn. De svarade att det verkade som att den gråtande lilla pojken var inne i mitt hus. Så en dag tittade jag ut på terrassen och frågade artigt min granne om hennes son var okej, och förklarade för henne att på mina möten kunde de tydligt höra honom skrika."

Det verkar som att svaret från grannen, som omedelbart blev defensiv, var att han var ett barn och inte kunde förväntas hålla sig lugn. Hon blev praktiskt taget arg, trots att de var hon som hade stört. Vår huvudperson kände sig nästan skyldig för att ha tagit upp problemet med sin granne och bad andra användare om hjälp och råd.

Vad tyckte andra om det här?

Diskussionen kring denna fråga har fått blandade reaktioner och många har svarat, jämfört och diskuterat i synnerhet de möjliga sätten att kunna isolera sig med fullt presterande hörlurar. Andra hävdade tvärtom att det var kvinnas rätt att få ha lugn och ro i sitt eget hem. Självklart kan man inte lägga allt detta på ett litet barn och visst ska barn få uttrycka sina känslor, men i vilken utsträckning? Och i vilken utsträckning är det en ursäkt för att störa andra?

Detta är frågor som är väldigt vanliga speciellt när man bor i bostadsrätt eller i hus som ligger i närheten av andra.

Vad tycker du är bäst att göra i dessa fall: agera som 36-åringen gjorde eller låta det vara och kanske be dina chefer att få komma till kontoret några dagar till för att kunna arbeta lugnt?

Source:

Reddit

Advertisement