De beslutar att fira sitt bröllop barnfritt, men inom familjen råder det delade meningar

av sofia

19 Februari 2023

De beslutar att fira sitt bröllop barnfritt, men inom familjen råder det delade meningar
Advertisement

Det diskuteras idag mycket om huruvida barn är välkomna eller ovälkomna på vissa offentliga platser såsom restauranger eller hotell, men även vid vissa viktiga evenemang som till exempel ett bröllop. Den främsta orsaken är förstås det oväsen som ett stort antal barn kan orsaka en så viktig dag för det nygifta paret. Huvudpersonerna i denna berättelse har faktiskt fattat det svåra beslutet att be vänner och släktingar att lämna sina barn hemma. Detta är parets vilja och bör därför respekteras, men detta val har väckt en hel del kontrovers och har till och med gett upphov till allvarliga konflikter inom deras familjer.

via Newsweek

Advertisement

Jenny Marin och hennes man, José Salcedo, gifte sig år 2022 efter att ha spenderat mer än två år med att planera det perfekta bröllopet. Det "perfekta" bröllopet existerar självklart inte, men vi gör vårt bästa för att göra det så bra som möjligt. Och det var just för att lyckas med detta som paret bestämde sig för att förbjuda barn från evenemanget.

"Vi ville att det här skulle vara en kväll där alla kunde ha kul och fira utan att behöva oroa sig för att ta ansvar", sa bruden i ett försök att förklara ett så kontroversiellt val. Faktum är att kritiken mot anhöriga med barn inte lät vänta på sig. Deras val hade varit planerat från början eftersom båda hade räknat ut att om de hade bjudit in barnen också, skulle det ha varit runt 20 totalt. Jenny var dock inte entusiastisk över tanken på att ha 20 eventuella oväntade händelser under sin perfekta dag, även om hon var medveten om svårigheten i att meddela detta beslut: "Att fatta det här beslutet har inte varit lätt eftersom det tenderar att ogillas eller anses vara oförskämt. Inom latinokulturen är vi kända för stora familjesammankomster och att vara välkomnande gentemot alla," förklarade bruden.

Advertisement

Faktum är att vissa familjemedlemmar var väldigt upprörda över detta val, så pass mycket att de bestämde sig för att klippa kontakten och avbryta all kommunikation med paret:

"Jag har släktingar som har slutat prata med mig på grund av det här beslutet. Jag ansåg dem vara mycket viktiga personer i mitt liv och träffade dem ganska ofta eftersom min familj gillar att ha släktträffar. Jag förväntade mig verkligen inte att de skulle slänga bort vår relation som de gjorde, det var en besvikelse."

Även om händelsen redan har ägt rum, fortsätter deras familj även efter flera månader att prata om och diskutera detta kontroversiella val. Tycker du att detta är en bra anledning till att ta avstånd från din familj?

Advertisement