De döper sin bebis efter en frukt och får kritik från människor på webben: "Hon kommer att hata sitt namn"

av sofia

17 Maj 2024

De döper sin bebis efter en frukt
Advertisement

Att få barn är alltid en omätbar glädje, och äventyret för en blivande mamma börjar redan före födseln då hela graviditeten är en otrolig upplevelse i sig. Dessutom finns det en annan viktig aspekt att överväga.

Med vetskapen om att man om några månader kommer att bli föräldrar, börjar man tillsammans med sin partner att fundera över vilket namn man ska ge det ofödda barnet. Detta är en fråga som ofta leder till intensiva diskussioner i ett par, men inte i detta fall: båda föräldrarna i den historia vi nu kommer att berätta var helt överens om vad deras barn skulle heta.

Advertisement

Flickans namn och orsaken till detta val

@daisyjanewood/Instagram

Daisy Jane Wood och hennes make Alex hade faktiskt inga tvivel om valet av namn till deras lilla dotter, men problemet uppstod senare på grund av användare på sociala nätverk som fann namnet löjligt och olämpligt.

Paret, båda 27 år gamla, hade bestämt sig och döpte faktiskt sin dotter efter en frukt: Lemon, eller "Citron" på svenska. I en intervju med The Sun förklarade de varför de valde detta ovanliga namn.

"Det började med en TV-serie där en av karaktärerna faktiskt hette Lemon. Min man och jag blev förtjusta i namnet så snart vi hörde det. Vi blev även fästa vid karaktären och ville hylla skådespelerskan som porträtterade henne," berättade Daisy.

Paret har också två andra barn: sjuåriga Eva LeeAnn och treårige Manuel Allen. Men det är bara den nyaste familjemedlemmen som har skapat sådan uppståndelse på internet, vilket har lett till en ström av negativa kommentarer om det namn föräldrarna valde. Här är några av dessa kommentarer.

Advertisement

Kommentarerna från användarna på sociala medier

@daisyjanewood/Instagram

"Din dotter kommer att avsky det namnet när hon blir äldre!", utropade en användare. "Man bör inte namnge en person efter ett föremål eller en växt", skrev en annan irriterat. "Jag ser fram emot när din son Lime anländer", tillade en tredje ironiskt.

Trots många negativa kommentarer fanns det de som försvarade valet och förklarade att de älskade namnet och fann det oemotståndligt och bedårande. Daisy bemötte kritiken så här: "Människor associerar namnet Citron med något surt och negativt, men inser inte att det också är en vacker växt och en storslagen blomma. Min man och jag tänkte även på alla de ljuvliga recepten som kan berikas med en skvätt citron när vi valde namnet."

"Det som verkligen förvånar mig är att man kan bli kritiserad av människor för något som inte ens angår dem", svarade den förbluffade mamman. Hon fortsatte: "De får tycka som de vill, men i verkligheten passar namnet henne perfekt. Hon är den lyckligaste och mest livfulla lilla flickan vi har haft hittills!" Vad anser du om namnet som paret valde?

Advertisement