En mamma delar med sig av sina regler för hur man är en bra förälder: "På dessa punkter är jag stenhård"

av sofia

12 Maj 2024

En mamma delar med sig av sina regler för hur man är en bra förälder
Advertisement

Även om det inte finns någon perfekt handbok när det gäller barnuppfostran, är det uppenbart att varje förälder följer vissa grundprinciper. Det innebär att överföra de värderingar man tror på till sina barn och att fastställa "riktlinjer" som de ska följa, vilka i alla avseenden kommer att forma framtidens samhälle.

En mamma har beslutat att dela med sig av de grundläggande regler hon använder för att uppfostra sina tre barn. Låt oss titta närmare på kvinnans förslag och användarnas reaktioner.

Advertisement

Den här mammans stenhårda regler

Freepik - Not the actual photo

Lottie Weaver är en mamma som vet exakt vad hon förväntar sig av sina barn i åldrarna 4, 8 och 11. I en intervju med Newsweek delade hon med sig av de grundprinciper som hon använder i sin föräldraskap:

1) Mobiltelefonlösenord måste delas med föräldrarna för att garantera barnens fullständiga skydd på internet.

2) Det är inte tillåtet att ha onlinekonversationer med främlingar: Lottie är orolig för vem hennes barn kan komma i kontakt med.

3) Barnen får, även som tonåringar, inte gå ut när som helst under dygnet. Lottie har klargjort att ålder inte spelar någon roll, så länge barnen bor under hennes tak, kommer hon att bestämma deras schema.

4) Deadline för uppgifter, oavsett typ, måste alltid följas strikt: skolarbete, hushållssysslor, varje ansvarsområde måste slutföras enligt Lotties planer. Och detta är bara början.

Advertisement

Användarnas reaktioner på Lotties ord

Freepik - Not the actual photo

Denna mammas femte regel handlar om husdjur: "Mina barn får inte ha djur som hamstrar, kaniner, marsvin, fiskar och liknande i huset." Kvinnan förklarade att hon är den som kommer att ta hand om husdjuren och att familjen redan har hundar att ta hand om.

Den allra viktigaste regeln - förutom den om mobiltelefoner - gäller barnens framtida partners: "Innan de går ut med någon måste de introducera personen för oss föräldrar." Användarnas åsikter är delade mellan de som stödjer Lotties idéer och de som inte gillar hennes regler. Låt oss titta på några kommentarer.

"Att tillåta inspektion av dina barns mobiltelefoner när som helst är ett intrång i deras privatliv," protesterade en användare, medan en annan genast instämde: "Att be att få se barnens mobiltelefoner regelbundet är inte något nytt! Det har aldrig praktiserats i min familj eftersom mina föräldrar inte såg någon anledning till det. I vilket fall kände de till alla mina lösenord och jag anser fortfarande att det är rätt som vuxen," svarade en annan.

"Alla dessa regler låter bra för mig, om jag ska vara ärlig - jag förstår inte varför folk inte håller med dig," skrev någon. Många har faktiskt kritiserat Lotties regler och kallat dem för strikta och "invasiva", och några har till och med sagt att genom att göra detta kommer hennes barn inte längre att lita på henne. Vad tycker du om hennes sex gyllene regler?

Advertisement