De köper en resväska på en secondhandbutik och hittar en liten förmögenhet där inne

av sofia

15 Maj 2024

Advertisement

På loppmarknader eller i secondhandbutiker kan man ibland hitta små värdefulla saker som för de mest observanta kan innebära en liten förmögenhet, ofta dolda på hyllor fyllda med begagnade saker. Det var just detta som en hände en familj under en shoppingrunda när de var på jakt efter en ny resväska.

Advertisement

Vad var det som hände?

Mynten som hittades i väskan

Reddit / @AnastasiaH05

En sparsam familj gjorde en överraskande och glädjefylld upptäckt under en shoppingrunda i en secondhandbutik.

De köpte en gammal resväska till deras mamma som aldrig tidigare hade varit i en sådan butik. När de sedan undersökte sitt nästan tomma fynd, fann de några frimärken och ett guldmynt.

Myntet visade sig vara 100 lire från Vatikanstaten präglat 1933 eller 1934, med en bild av påve Pius XI och bestående till mer än 99% av guld.

En värderare beräknade myntets värde till ungefär 500 dollar, men enligt vissa Reddit-användare kan det vara värt mer, kanske till och med över 600 dollar, på grund av dess sällsynthet.

Familjens historia delades på Reddit och fick många uppmuntrande kommentarer från andra secondhand-entusiaster, som firade det fantastiska fyndet och glädjen över att hitta dolda skatter i begagnade föremål.

Advertisement

Värdefulla föremål som man kan hitta på secondhandbutiker

Freepik

På loppmarknader och secondhandbutiker kan man verkligen hitta dolda skatter om man vet hur man ska leta.

Bland gamla möbler som behöver lite renovering, modekläder från svunna tider som åter är i trend, böcker som behåller sin charm från andra eror, vinylskivor som berättar musikhistoria och diverse objekt, kan varje föremål vara ett betydelsefullt fynd.

Samlarobjekt och antikviteter passerar ofta obemärkt förbi, förväxlade med värdeösa ting, men för det tränade ögat kan de utgöra mycket värdefulla bitar av historien.

Det är inte heller ovanligt att man bland högar av bijouterier och accessoarer finner guld- eller silversmycken och designerklockor som blivit bortglömda eller försvunnit. Några av dessa kan vara sällsynta eller vintage, vilka ökar i värde över tid.

För bokälskare kan loppmarknader vara ett paradis, där man har möjlighet att upptäcka förstautgåvor, slutgiltiga verk eller signerade kopior som kan inneha stort emotionellt och ekonomiskt värde.

Historien om familjen som fann ett sällsynt guldmynt i en gammal koffert inköpt under en helt vanlig shoppingdag visar hur loppmarknader och secondhandbutiker kan dölja ovärderliga skatter som ofta är förbisedda eller bortglömda. Vare sig det gäller smycken, sällsynta böcker, vinylskivor eller antikviteter, erbjuder dessa ställen oändliga möjligheter för den som är villig att se bortom det första intrycket.

Advertisement