Hon föder åttlingar: "De sa att jag inte skulle klara av det ensam, men efter 14 år har jag en underbar familj"

av sofia

20 Mars 2023

Hon föder åttlingar: "De sa att jag inte skulle klara av det ensam, men efter 14 år har jag en underbar familj"
Advertisement

Att vilja skaffa barn är en vanlig önskan hos många människor. Det finns många fall där det tyvärr, trots den starka viljan att bli förälder, finns svårigheter med att få barn, först och främst infertilitet. De som drabbas av detta problem bör dock inte avskräckas med tanke på de enorma framsteg som vetenskapen gjort inom detta område. Det finns procedurer för att öka fertiliteten hos både män och kvinnor som kan vara mycket effektiva.

Huvudpersonen i dagens berättelse väckte stor uppståndelse när hon födde det otroliga antalet åtta bebisar. Hon tog rekord i antalet bebisar som någonsin fötts och varit friska och för detta har hon fått smeknamnet "Octomom". Hennes berättelse blev viral och utlöste heta etiska och moraliska debatter.

via people.com

Advertisement

Namnet på den berömda kvinnan är Nadya Suleman som berättar hur hon reagerade när hon fick reda på att hon inte bar ett enda barn utan åtta. Hon hade starka känslor angående den händelsen och detta är mer än förståeligt, men inte bara för själva situationens skull, men för att hon redan var mamma till sex andra barn!

Ja, Nadya lade till åtta andra familjemedlemmar till sin storfamilj och detta orsakade en hel del medieuppståndelse. Både sociala medier och TV-program diskuterade häftigt Nadyas val att vilja uppfostra alla dessa barn.

Oundvikligen tyckte någon att hennes agerande var oansvarigt och att hon aldrig skulle kunna ta hand om behoven hos en så stor familj. Nadya kände inte likadant och ville fömedla detta till alla de människor som har kritiserat eller tvivlat hårt på henne tidigare.

Advertisement

Efter 14 år visar kvinnan världen hur de mycket omtalade åttlingarna har vuxit, och förevigar dem på deras fjortonde födelsedag. Barnen har nu alla blivit "små vuxna". De går redan på gymnasiet och verkar alla må bra.

"Jag tycker inte att jag var så oansvarig i mitt val trots allt", började Nadya. Denna supermamma har alltid sett till att hennes barn har haft allt det de behöver och är stolt över hur var och en av hennes barn är unika och speciella på sitt eget sätt: "De håller på att bli några av de snällaste, mest ödmjuka, tacksamma och kärleksfulla människor jag någonsin har träffat , särskilt i vårt samhälle idag", tillade hon.

Nadya har säkert lyckats få många människor att ändra uppfattning, men det finns en annan aspekt relaterad till hennes mycket sällsynta fall av barnfödslar som förtjänar att utforskas och det är att konsekvenserna som detta ledde till var mycket allvarliga

Det är viktigt att påpeka att Nadya redan hade genomgått IVF-behandlingar innan hon fick sitt allra första barn vid 21 års ålder och att hon även efter sin första graviditet fortsatte med denna typ av ingrepp. Läkaren som följde henne i den känsliga behandlingen var Dr Michael Kamrava, som hade implanterat flera embryon hos henne efter att ha förklarat att han "tappat bort" några och att det därför var nödvändigt att fortsätta lägga till fler.

Dr Kamrava hade upprepade gånger lugnat kvinnan genom att tala om för henne att allt gick bra genom att informera henne om att hon, efter de sista implanterade embryona, skulle bli gravid med tvillingar. Som vi vet slutade det lite annorlunda, det kom ju trots allt några extra bebisar utöver de förväntade tvillingarna. Kort efter denna "incident" blev Dr Kamrava avstängd och fick inte längre utöva sitt yrke inom landet.

Trots misstaget är Nadya väldigt nöjd med hur saker och ting blev och kunde inte vara lyckligare än så här. Ett mycket svårt och modigt val. Vad tycker du om det?

Advertisement