Den här mamman berättar om allt det hon tvingats avstå under sin bebis första levnadsår

av sofia

09 Mars 2024

Den här mamman berättar om allt det hon tvingats avstå under sin bebis första levnadsår
Advertisement

Glädjen i att bli förälder är stor. Även de som inte har barn vet - åtminstone genom hörsägen - hur underbart det är att fostra ett barn som man delar vissa aspekter med utseendemässigt och små karaktärsdrag.

Vad få pratar om är dock hur svårt det är att hitta balans under det första året av ett barns liv. Det rör sig om en radikal förändring som kan rubba varje vana och påverka alla våra prioriteringar. Uppoffringar, avsägelser och kompromisser är bara några av de väsentliga aspekterna av föräldraskap och en mamma bestämde sig för att prata om allt det hon har "förlorat" sedan hennes dotter föddes och hennes budskap gick rakt in i hjärtat på tusentals människor.

Advertisement

Helen Lelands budskap till andra mammor

Helen Lelands budskap till andra mammor

@Helenleland/Instagram

Den kvinnliga huvudpersonen i denna berättelse heter Helen Leland och förra året blev hon mamma för första gången. En "resa" som förvisso är underbar, men som är mer komplicerad än man kan tro, speciellt ur en kvinnas synvinkel.

Det är faktiskt sant att det att bli föräldrer är något som gäller båda könen i ett par, men en mamma är den främsta referenspunkten för en nyfödd och kommer att vara så här i flera månader, under de första åren av barnets liv. Detta är naturligt, men det kan vara mycket komplicerat för en mamma att hitta en balans mellan att förbli sig själv och att uppfylla sin nya roll som förälder.

Helen bestämde sig därför för att sammanfatta sitt senaste levnadsår på ett ärligt och rakt sätt, och beskrev det hon kände så här: "I år har jag verkligen förlorat mycket. Sedan min dotter kom till världen har varje ögonblick varit tillägnat henne. Inga fler sena nätter med mina vänner, jag var tvungen att säga adjö till min kroppsvårdsrutin, mina hobbyer och till och med intimiteten med min man", erkände kvinnan i en video som hon lade upp på Instagram. Men hennes budskap tar inte slut där.

Advertisement

Kommentarerna från andra användare på Instagram

@Helenleland/Instagram

"Det är sant att jag förlorade allt detta, men jag har också vunnit mycket. Glädjen i att dela dessa stunder med min dotter är värd varenda krona", tillade kvinnan. Faktum är att om hon nu ägnar mindre tid åt sin hudvård till exempel, men gör det för att spendera mer tid med sin dotter och älskar att vakna på morgonen med den lilla flickan i dubbelsängen. Många användare kommenterade den unga kvinnans rörande inlägg.

"Varje litet skratt, varje gång min son ser förvånad ut för att han har sett något nytt är ovärderligt", skrev en användare, "Det var så modigt av dig att uttrycka den här tanken och det stämmer verkligen att det fungerar precis så här, man ger upp något till förmån för något annat”, skrev en annan person. Trots de många positiva kommentarerna fanns det även de som gjorde några iakttagelser och rynkade på näsan.

"Du borde inte avstå helt från dina saker, det handlar om att hitta den rätta balansen. Din man kan faktiskt vara med barnet medan du spenderar 10 minuter av din tid på att ta på dig ansiktskräm eller åker iväg för en kväll med dina vänner", skrev någon , "Jag tror att det är viktigt att komma ihåg att det du definierar som 'förlorat' inte faktiskt är något oåterkalleligt och att ​​de är ögonblick som kommer att återvända, eftersom de är en del av livets flöde...", skrev ännu en person. Vad är dina tankar om detta?

Advertisement