En mans bekännelse: "Jag hjälper inte min fru med hushållsarbetet eller med barnen, det fungerar inte så" (+VIDEO)

av sofia

05 November 2023

En mans bekännelse: "Jag hjälper inte min fru med hushållsarbetet eller med barnen, det fungerar inte så" (+VIDEO)
Advertisement

Frågan om könsroller har genomgått anmärkningsvärda förändringar under de senaste årtiondena och allt detta till förmån för större jämställdhet. Större, men ännu inte perfekt och lika. Faktum är att i många fall är det fortfarande mycket vanligt att man anser att vissa uppgifter - i allmänhet hushållsuppgifter - är mammans ansvar och det gäller även skötseln av små barn. Det är fortfarande kvinnan som sköter de flesta uppgifterna i hemmet och tar hand om barnen.

Detta gäller naturligtvis inte alla människor och inte heller alla länder, men det är inte ovanligt att höra historier som stödjer ovanstående övertygelse. Så en pappa och man bestämde sig för att lägga ut en video där han delar sin syn på saken, vilket lämnade alla mållösa.

via Instagram

Advertisement

Den här makens budskap

JR Minton är man och pappa till fyra barn - han vet precis vad ord som "familj", "ansvar" och "föräldraskap" betyder. Så han filmade helt enkelt sig själv med sin mobiltelefon och delade sina tankar: "Jag har ingen avsikt att hjälpa eller vara till stöd för min fru. Jag behöver inte stötta henne och hjälpa till hemma eller med våra barn för det är inte vad det betyder att vara partner, inte för mig."

Hans första ord kan säkert göra folk besvikna och man skulle kunna tycka att mannen har en "gammaldags" mentalitet så att säga. Videon fick trots detta miljontals visningar och tusentals kommentarer, där de flesta var överens med det som mannen sa.

Detta är inte förvånande eftersom Minton har mycket tydliga idéer om vilka hans plikter egentligen är och vad han ska göra för sin familj.

Advertisement

En video som fick många att diskutera och tänka efter

"Det handlar inte om att vara närvarande, om att erbjuda hjälp, det är mycket mer än så för när man är ett par ska alla göra sin del lika! Det är därför jag säger att jag inte hjälper min fru utan jag tar hand om mina barn precis lika mycket som hon gör och jag lagar mat, städar och uträttar ärenden när det behövs." Mannen överraskade alla de som hade hakat upp sig på hans första uttalnde och ramlat på hans video.

"Det här är vad det innebär att vara en partner: att inte vänta med att ingripa först när den andra parten inte klarar det, utan att göra det i förväg genom att dela upp uppgifter och ansvar av alla slag så lika som möjligt!", tillade mannen. Därefter lanserade han en vädjan till alla de som tänker annorlunda: "Förändra ditt sätt att tänka och se saker ur ett annat perspektiv, väx upp och bli en riktig man!".

Hans hårda ord döljer verkligen en stor sanning då ett förhållande där man väljer att leva tillsammans innebär att man hjälper varandra som två jämlikar. Vad tycker du om det här?

Advertisement