De förlorar båda sina föräldrar så den här 17-åringen tar hand om sina 5 småsyskon som att de var hennes barn

av sofia

24 Januari 2023

De förlorar båda sina föräldrar så den här 17-åringen tar hand om sina 5 småsyskon som att de var hennes barn
Advertisement

Det finns berättelser och familjer som tyvärr lockar till sig mycket uppmärksamhet på grund av sorgliga händelser som har präglat deras väg. Det finns familjer där en förälder eller båda saknas på grund av ett tragiskt öde, vilket försätter barnen i hemmet i en mycket speciell och jobbig situation.

De 6 syskonen i centrum av denna berättelse vet något om den saken, som dock tack vare den äldste av dem fick chansen att njuta fullt ut av det lyckliga slutet. Men låt oss förklara lite närmare.

via ABC News

Advertisement
 Orange County Sheriff's Office/Twitter

Orange County Sheriff's Office/Twitter

Det var 2013 när en oväntad och dödlig episod inträffade i familjen Rodriguez liv: mamma Lisa Smith, 35 år gammal, gick bort och lämnade ett stort tomrum i hennes mans och barns liv. Pappa Alexander kunde inte göra något annat än att lägga smärtan åt sidan för att ägna sig helt åt sina 6 barn. Men ödet är ibland grymt nog att göra det vi aldrig skulle förvänta oss.

Bara tre år senare avled även mannen vid 44 års ålder och lämnade sina barn till ett osäkert öde. Och det var här som den äldsta dottern Samantha verkligen fick visa vad hon gick för. Flickan, som på den tiden var 17, gick i sin pappas fotspår och tog saken i egna händer. Trots sin ringa ålder förstod hon exakt vad hennes och syskonens öde skulle bli, nämligen att ingen släkting skulle ha kunnat ta hand om dem alla tillsammans och fosteranstalterna skulle ha blivit deras hem. Vad skulle hon göra?

Den unga kvinnan har valt att lägga sitt tonårsliv åt sidan: "De behövde en vuxen och jag blev en" - förklarar tjejen. Hon slösade aldrig någon tid och arbetade alltid hårt för att det inte skulle saknas mat och tröst samt såg till att alla kom till skolan. Hon hjälpte 4 småsystrar och 1 bror - mellan 4 och 13 år - som om de vore hennes egna barn och till slut klarade hon det. Det var alltid många människor som fanns vid hennes sida, inklusive hennes mormor Lourdes, som bodde i Orange County, Florida, dit alla 6 flyttade.

Advertisement
 Orange County Sheriff's Office/Twitter

Orange County Sheriff's Office/Twitter

"Jag lärde mig mycket av min mamma - berättar hon - jag har alltid sett henne göra mycket för oss och jag var bara tvungen att omsätta hennes läror i praktiken. Jag är glad över att vara deras referenspunkt och jag vill lära dem mycket. För mig är det roligt att hjälpa dem att växa upp”. Samantha har givetvis gett upp mycket, men hon verkar aldrig ha ångrat sig och efter de första dagarna, då hon också hade hoppat av skolan, bestämde hon sig för att gå tillbaka till studierna. Hon gjorde så gott hon kunde för att klara både studier och deltidsarbete som servitris och lyckades faktiskt ta examen.

Historien om syskonen Rodriguez har rört många människor och många har gått samman för att hjälpa till som de har kunnat. En del människor har gett henne gåvor och daglig hjälp och hela samhället har faktiskt gett henne oväntat mycket stöd. Insamlingar har också skapats för att se till att syskonen ska ha lite undanlagda pengar för att tillgodose alla behov, för att inte tala om att en grupp, som förblev anonyma, har valt att ge familjen en bil för att de ska kunna förflytta sig.

Det är vid sådana här tillfällen som det bästa i människor kommer fram. Solidaritet, altruism och kärlek ligger till grund för en berättelse som föddes ur mycket smärtsamma händelser, men livet kan verkligen precis som det tar ifrån oss en massa även ge oss minst lika mycket och trots allt har Samantha hittat ett sätt att hålla ihop sin familj. Vi vill bara berömma henne för den goda förebild hon är och hoppas att framtiden kommer att bli ljusare och ljusare för varje dag för denna underbara familj. Lycka till med allt!

Advertisement