En man brister ut i tårar när han får veta vem som har räddat hans liv

av sofia

06 Juli 2023

En man brister ut i tårar när han får veta vem som har räddat hans liv
Advertisement

Att vilja göra något för de människor vi bryr oss om, att på alla sätt försöka hjälpa dem och om möjligt lindra deras lidande, är något som de flesta av oss känner. Vi vet hur mycket föräldrar gör för exempelvis sina barn och vi hoppas alltid att det motsatta också kan hända, men det är inte på något sätt självklart.

Att barn älskar sin mamma och pappa är ofta självklart, men vad skulle de vara villiga att offra för dem? Tjejen som är huvudperson i denna berättelse har bevisat att man verkligen kan göra skillnad för någon man älskar och verkligen förändra deras liv. Låt oss berätta mer om henne.

via Daily Mail

Advertisement
Gofundme

Gofundme

Delayne Ivanowski är en ung kvinna från Kirkwood, Missouri, USA som rörde människor på webben för en underbar gest som hon genomförde gentemot sin pappa. Mannen, John, upptäckte att han led av immunglobulin, en sjukdom som inte tillät hans njurar att fungera korrekt. Av denna anledning tvingades mannen tillbringa flera timmar om dagen på dialys i väntan på en transplantation.

Detta berörde självklart även hela hans familj, inklusive Delayne, som föreslog för sin pappa att ta reda på huruvida hon kunde vara hans donator, men pappan vägrade.

"Han var tvungen att genomgå dialys varannan dag - berättar tjejen - han levde inte längre sitt liv, men han ville inte lyssna på mig. Han var övertygad om att jag var för ung och att jag inte borde ha genomgått en operation. Han sa till mig att jag hade mycket tid på mig att leva och att jag skulle fokusera på att må bra, medan hans tid var begränsad och han ville därför inte att jag skulle donera min njure."

Advertisement

Brian King

Pubblicato da Delayne Ivanowski su Sabato 4 gennaio 2020

Men vår huvudperson, som arbetade som sjuksköterska visste hur viktigt det var att ingripa och bestämde sig för att agera i hemlighet. Hon kontaktade sin överordnade på sjukhuset, gjorde alla nödvändiga kontroller och när hon väl var säker på att hon kunde donera utan problem satte de igång. Åtta månader efter pappans vägran fick mannen veta att den välbehövliga njuren äntligen hade kommit.

Så han genomgick operationen och fick sin andra chans. Först efter det kom dottern till honom och avslöjade allt för honom. Delayne gick in i sin pappas sjukhusrum iklädd sjukhuskläder och det var då han förstod allt. Han brast bokstavligen ut i tårar och hade inga ord för att tacka sin dotter för vad hon hade gjort. Det rörande ögonblicket förevigades i en video som spreds snabbt på nätet och väckte starka känslor och beundran för tjejens vackra gest.

Meddelanden fulla av kärlek och stöd har rasat in till dottern och hennes pappa, men inte bara det. Genom sina sociala kanaler gjorde Delayne historien känd och bad alla sina följare att donera 1 dollar var för att hjälpa henne med hennes sjukvårdskostnader. Användarna har dock gjort mycket mer och gjort många donationer och insamlingskampanjen har dessutom utökats ytterligare med skapandet av en Gofundme-sida.

En berättelse med ett lyckligt slut, där altruism och kärlek har visat att allt går att lösa om man bara vill det tillräckligt mycket.

Advertisement