Den här killen säljer bröd på gatan varje morgon klockan 5: "Jag vill hjälpa min mamma att öppna ett eget bageri"

sofia

12 September 2022

Den här killen säljer bröd på gatan varje morgon klockan 5:
Advertisement

Vi är vana vid att höra om föräldrar som skulle göra allt för att ge sina barn ett lyckligt och rofyllt liv. Det finns människor som gör stora uppoffringar och ger upp många saker för att kunna erbjuda sina barn en bättre framtid, men ibland är det också barnen som gör detta för sina föräldrar. Naturligtvis är det något som händer mer sällan, och kanske är det just därför vi är förvånade och ser på dessa barn eller ungdomar med ögonen fulla av beundran.

Daniel är en av dem eftersom han, trots sin unga ålder, lusten att uppleva nya saker och ha roligt, bestämde sig för att prioritera plikten och ville göra något speciellt för att visa sin mamma den starka kärlek han känner gentemot henne.

via La Guaia del Varòn

Advertisement

Daniel är en 18-årig kille som vaknar klockan 5 varje morgon för att göra något mycket altruistiskt och kärleksfullt för en mycket viktig person för honom: hans mamma. Kvinnan, som arbetar inom städsektorn, har alltid haft en dröm om att öppna ett eget bageri. En önskan som hon inte kunde uppfylla eftersom lönen och makens pension inte tillät henne att göra stora utgifter. Medveten om allt detta valde sonen att inte leva som om det inte berörde honom, utan han sträckte istället ut en hand till den person som hade gett honom livet.

Så medan andra ungdomar funderade på att ha kul satte han väckarklockan varje morgon och gick ut runt klockan 6 med en vagn full med bröd som hans mamma hade bakat för att sälja det och lägga undan pengarna som behövdes för att starta familjeföretaget. En gest av total altruism som rörde hans föräldrar djupt, hans mamma i synnerhet, och även alla de som hörde talas om den här historien.

"Mitt mål är att hjälpa min mamma och ge henne det hon önskar sig mest av allt: ett eget bageri där hon på bästa sätt kan uttrycka sig och göra vad hon vill" - det var så Daniel beskrev sitt agerande och sitt engagemang. Och tack vare allt detta kunde den lilla familjen efter en tid starta sin lilla verksamhet.

Kärleken till en förälder tas ofta för given, det vet vi väl, och även ett barns, men det är ingen självklarhet att barn gör allt för att visa det och framför allt att de gör uppoffringar för att hjälpa den som fört dem till världen. Många unga tror att föräldrarna bara är skyldiga dem något, åtminstone tills de blir självständiga, eller att föräldrar är superhjältar utan svårighet eller osäkerhet. Men så är inte fallet och Daniel insåg detta och det var kanske därför han valde att ge sin mamma en gåva och återigen sätta ett leende på hennes läppar.

Vi kan bara önska honom ett stort lycka till i framtiden.

Advertisement