De låter honom göra hela grupparbetet ensam så den här killen hämnas genom att inte dyka upp: "Hoppsan, jag fick punktering"

av sofia

22 Januari 2023

De låter honom göra hela grupparbetet ensam så den här killen hämnas genom att inte dyka upp: "Hoppsan, jag fick punktering"
Advertisement

När man arbetar i grupp är det väldigt lätt att hitta någon som istället för att göra sin del av arbetet helt enkelt låter de andra ta på sig hela bördan. Tyvärr finns det inte särskilt mycket vi kan göra då dessa individer existerar och alltid kommer att göra det. Det enda hoppet är att de förr eller senare kommer att lära sig sin läxa och betala för konsekvenserna av sina handlingar. Huvudpersonen i denna berättelse har bestämt sig för att ge en ordentlig läxa till sina lata klasskamrater som han har tvingats arbeta med ett forskningsprojekt med. Den här killen var den enda som studerade, förberedde forskningen och gav instruktioner till de andra, som helt ignorerade honom, glada över att låta honom göra allt arbete. Vid denna tidpunkt beslutade den unge mannen sig för att vidta åtgärder för att avslöja sina klasskamraters oacceptabla beteende.

via Reddit

Advertisement
Marufish (not the actual photo)

Marufish (not the actual photo)

Projektet som killen och hans klasskamrater skulle arbeta med var mycket viktigt för slutbetyget, eftersom det skulle ha gett varje elev ett bra betyg. Tyvärr fick huvudpersonen i denna berättelse samarbeta med de "sämsta 3 eleverna" på sin skola och det innebar att han var tvungen att göra det mesta av arbetet - om inte hela arbetet! - på egen hand. Ganska orättvist, håller du inte med? Killen hade dock huvudsakligen som mål att göra ett gott intryck och av denna anledning hade han också gett instruktioner till sina lata klasskamrater och även förberett den del av arbetet som de skulle ha behövt lära sig utantill. Det säger sig självt att ingen av de tre någonsin svarade på hans meddelanden, där han bad dem att träffas minst en gång innan presentationen för att förbereda sig inför redovisningen som grupp.

"Bland många andra irriterande saker försökte jag prata med dem och sa att de var tvungna att göra sin del, men de struntade i mig", förklarar killen i ett inlägg på Reddit. "Jag skickade uppgifter till dem att göra som de struntade i. Försökte schemalägga möten, de sa att de skulle komma och sedan lämnade de mig ensam på biblioteket. Detta hände redan från början. Det stod klart och tydligt att de förväntade sig att jag skulle göra allt arbete åt dem", avslutar killen.

Advertisement
Wikimedia / Not the actual photo

Wikimedia / Not the actual photo

Killen visste att han var den enda som hade övat och att de andra eleverna i hans grupp inte skulle kunna öppna munnen i ämnet. Medveten om detta, bestämde han sig för att utföra sin lilla hämnd. Naturligtvis ville han inte misslyckas med det projekt som han hade investerat så mycket i och han visste att hans frånvaro bara skulle kunna motiveras med goda skäl. Så han bestämde sig för att meddela att han hade fått punktering på ett av sina däck och köpte faktiskt ett nytt däck så att han kunde visa upp kvittot. Ursäkten var mer än rimlig med tanke på att killen pendlade och bodde en timme från skolan. Professorn accepeterade det förstås och svarade att han kunde presentera projektet på hans kontor, även ensam. Som du säkert kan föreställa dig gjorde de andra medlemmarna i gruppen inte ett bra intryck med ett grupparbete som de inte visste något om.

Vad tycker du, hade killen rätt att hämnas på det här sättet?

Advertisement